Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Aptauja: Romnijs zaudē popularitāti

Trīs mēnešus pirms ASV prezidenta vēlēšanām republikāņu Baltā nama kandidāta Mita Romnija popularitāte sākusi kristies, liecina trešdien publiskotās aptaujas rezultāti.

Laikraksta Washington Post un telekanāla ABC veiktā aptauja liecina, ka negatīvās domās par Romniju ir 49% aptaujāto, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā maijā. Savukārt labās domās par viņu ir 40% vēlētāju. Salīdzinot ar pavasari, pozitīvi domājošo skaits nav daudz mainījies.

Par ASV prezidentu Baraku Obamu pozitīvs viedoklis ir 53% aptaujāto, bet negatīvs - 43%. Neatkarīgo vēlētāju vidū vairākums aptaujāto - 53% - Obamu vērtē vairāk pozitīvi, kamēr tikai 40% - negatīvi. Romniju šajā vēlētāju grupā atzinīgi vērtē 37% aptaujāto, bet negatīvi - 50%.

Jau vēstīts, ka prezidenta vēlēšanas ASV notiks 6.novembrī un abi kandidāti ir izvērsuši aktīvu priekšvēlēšanu kampaņu, pozicionējot sevi kā labāko izvēli valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanai un izaugsmei. Tomēr Romnijam šovasar ir gadījušies arī vairāki ne pārāk veiksmīgi starpgadījumi, piemēram, vizīšu laikā Lielbritānijā, Izraēlā un Polijā.

Romnija pārstāvētās Republikāņu partijas atbalstītāju vidū viņu atzinīgi vērtē 83% aptaujāto, bet pārliecinoši atbalsta tikai 41%. Demokrātu partijas atbalstītāju vidū savu kandidātu Obamu pārliecinoši atbalsta 61% aptaujāto.

Washington Post un ABC aptauja tika veikta laika posmā no 1.līdz 5.augustam, intervējot 1026 pieaugušos.

Tikmēr aptauja, ko veikusi Kvinipiaku Universitāte, telekanāls CBS News un laikraksts The New York Times, liecina, ka svārstīgajos Viskonsinas, Virdžīnijas un Kolorado štatos vērojama sīva abu kandidātu cīņa.

Romnijs Obamu pagaidām pārspēj Kolorado štatā, kur viņu atbalsta 50% aptaujāto, bet Obamu - 45%. Savukārt Virdžīnijā priekšgalā izvirzījies Obama ar 49% pret Romnija 45%. Viskonsinā Obama pārspējis Romniju ar 51% pret 45%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits