Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aptaujas paredz Gingriča uzvaru arī nozīmīgajā Floridas štatā

Visticamāk, ka republikāņu priekšvēlēšanās ASV Floridas štatā par uzvarētāju kļūs Kongresa Pārstāvju palātas bijušais spīkers Ņūts Gingričs, kuru šobrīd atbalstītu vairākums štata vēlētāju – republikāņu, liecina kompānijas InsiderAdvantage veikta aptauja, kuras rezultātātus publicējis Newsmax.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem, par Ņ. Gingriču šobrīd ir gatavi balsot 34 procenti Floridas štata republikāņu, kas nolēmuši piedalīties 31. janvārī gaidāmajās priekšvēlēšanās. Bijušo Masačūsetas štata gubernatoru Mitu Romniju atbalstītu 26 procenti aptaujāto, kongresmeni no Teksasas Ronu Polu – 13 procenti, bet bijušo senatoru no Pensilvānijas štata Riku Santorumu – 11 procenti republikāņu piekritēju.

Šī aptauja tika veikta jau pēc tam, kad Ņ. Gingričs uzvarēja priekšvēlēšanās Dienvidkarolīnas štatā, kas notika 21.janvārī. Līdz šai uzvarai Ņ, Gingričs Floridā ievērojami atpalika no M. Romnika (saskaņā ar aptauju, kas ar telekompānijas CNN līdzdalību tika veikta janvāra vidū, par Ņ. Gingriču bija gatavi balsot 18 procenti republikāņu, kamēr par M. Romniju – 43 procenti).

Kā uzskata eksperti, tieši pateicoties uzvarai Dienvidkarolīnā Ņ. Gingričam izdevās panākt krasu savas popularitātes kāpumu gan Floridā, gan valstī kopumā. Tomēr, pēc Gallup datiem, visas valsts mērogā Ņ. Gingričam joprojām ir par pieciem procentiem mazāk atbalstītāju, nekā M. Romnijam (viņus atbalsta, attiecīgi, 25 un 30 procenti republikāņu).

Kā norāda analītiķi, lielākais atbalsts Ņ. Gingričam ir konservatīvās Tējas dzērāju kustības piekritēju vidū, kā arī valsts dienvidu štatos, jo viņš pats pārstāv Džordžijas štatu. Bez tam paredzams, ka Floridā un citos ASV dienvidu un dienvidrietumu štatos viņu atbalstīs ievērojama daļa latīņamerikāņu, jo bijušais Pārstāvju palātas spīkers ir solījis piešķirt iespējas legāli dzīvot ASV tiem nelegālajiem imigrantiem, kuri atrodas valstī ilgu laiku un nav izdarījuši likumpārkāpumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits