Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits pasaulē pārsniedzis 250 miljonus

Ar koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits pasaulē pirmdien pārsniedzis 250 miljonus, un vairākās valstīs Austrumeiropā vērojami rekordlieli uzliesmojumi, lai gan pasaulē kopumā vīrusa delta paveids sācis izplatīties lēnāk un vairākās valstīs atdzimst tūrisms.

Vidējais dienā reģistrētais Covid-19 gadījumu skaits pēdējo trīs mēnešu laikā ir krities par 36%, taču koronavīruss joprojām inficē 50 miljonus cilvēku katrās 90 dienās, liecina ziņu aģentūras "Reuters" apkopotā informācija.

Sākoties pandēmijai, pagāja gandrīz gads, līdz tika reģistrēti pirmie 50 miljoni Covid-19 gadījumu.

Veselības jomas eksperti ir optimistiski noskaņoti, ka daudzas valstis, pateicoties vakcīnām un pārslimošanas rezultātā iegūtai imunitātei, ir atstājušas aiz muguras traģiskāko pandēmijas laiku, lai gan viņi brīdina, ka aukstāki laikapstākļi un gaidāmās svētku pulcēšanās varētu palielināt saslimšanas gadījumu skaitu.

"Mēs domājam, ka līdz 2022.gada beigām mēs varētu iegūt kontroli pār šo vīrusu (..), kad varētu ievērojami samazināt smagi saslimušo un mirušo skaitu," aģentūrai "Reuters" 3.novembrī norādīja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) tehniskā vadītāja Covid-19 jautājumos Marija van Kerkhove.

Taču vīruss joprojām strauji izplatās 55 no 240 valstīm. Tostarp Krievijā, Ukrainā un Grieķijā jauno Covid-19 gadījumu skaits jau sasniedzis vai sasniegs jaunus rekordus kopš sākās pandēmija, aplēsusi "Reuters".

Austrumeiropas valstīs ir vieni no zemākajiem vakcinācijas rādītājiem reģionā. Vairāk nekā puse no jaunajiem Covid-19 gadījumiem, par kuriem ziņots pasaulē, bijuši Eiropas valstīs.

Aptuveni puse pasaules iedzīvotāju nav saņēmuši vēl nevienu poti pret Covid-19, liecina pētniecības un datu apstrādes kompānijas "Our World in Data" dati.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits