Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

ASV atbalsts tviterī kurdu kaujiniekiem sanikno Ankaru

ASV Bruņoto spēku Centrālās pavēlniecības (CENTCOM) tvīts, ka sabiedrotie Sīrijas kurdu spēki nav saistīti ar Turcijā ārpus likuma izsludinātajiem kaujiniekiem, ceturtdien Ankarā izsaucis sašutuma vētru.

Turcijas valdība uzskata, ka Vašingtonas atbalstītie Sīrijas kurdu karotāji ir Turcijā ārpus likuma izsludinātā bruņotā separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) atzars, savukārt Vašingtona uzstāj, ka kurdu vienības ir daļa no leģitīmā multietniskā opozīcijas grupējuma Sīrijas Demokrātiskie spēki (QSD).

"QSD apstiprina, ka viņi nav saistīti ar PKK," tviterī paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība.

Pavēlniecība tviterī ievietojusi QSD paziņojumu, kurā norādīts, ka to sastāvā ir arābu, tjurku, asīriešu un kurdu grupas.

Eksperti uzskata, ka dominējošais spēks QSD ir Sīrijas kurdu lielākās politiskās organizācijas Demokrātiskās vienības partijas (PYD) militārais atzars Tautas aizsardzības vienības (YPG).

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans YPG uzskata par "teroristu organizāciju", kas saistīta ar PKK, un daudzkārt nosodījis ASV sadarbību ar Sīrijas kurdiem.

"Vai tas joks, vai @CENTCOM ir zaudējusi prātu? Vai jums šķiet, ka tam kāds noticēs? ASV jābeidz leģitimēt šo teroristu grupējumu," tviterī ierakstījis Erdogana preses sekretārs Ibrahims Kalins.

Turcijas vēstnieks Vašingtonā Serdars Kiličs tviterī pieļauj: "@CENTCOM - šo kontu laikam uzlauzusi PKK."

ASV atbalsts YPG un pārmetumi par cilvēktiesību klimatu Turcijā Baraka Obamas administrācijas pēdējos mēnešos sadusmojuši Ankaru.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits