Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Austrālijas tiesa aizliedz šešpadsmitgadīgas pusaudzes izprecināšanu uz Libānu

Austrālijas Federālā miertiesa lēmusi par labu 16 gadus vecai pusaudzei, kas bija lūgusi, lai varasiestādes nepieļauj, ka viņas vecāki nosūta viņu piespiedu laulībām uz Libānu, piektdien ziņo valsts mediji.

Pusaudzes vārds tagad iekļauts to personu sarakstā, kurām lidostās pievēršama īpaša uzmanība.

Tiesa nosprieda, ka pusaudzes vecāki nedrīkst meitu izvest no valsts, nedz arī censties to darīt, lai viņu izprecinātu cilvēkam, kuru viņa ir tikai vienreiz satikusi.

Vecāki nedrīkst meitenei uzbrukt, nedz kādā citā veidā viņu iebiedēt, nedz arī viņu izņemt no skolas, nosprieda tiesnesis Džo Hārmens.

Sūdzības, līdzīgas šai, kurā pusaudze lūdz paglābt viņu no piespiedu laulībām ārzemēs, Austrālijā kļūst par arvien ierastāku parādību, jau aprīlī pieņemtajā spriedumā, ar kuru mediji tika iepazīstināti tikai piektdien, norādīja tiesnesis.

"No jaunās personas liecībām ir pilnīgi skaidrs - viņa apliecinājusi saviem vecākiem, ka negrib doties uz Libānu un negrib precēties ar cilvēku, kas viņai ticis piedāvāts," skaidroja Hārmens.

"Viņa savās liecībās arī norādīja, ka baidās par savu personīgo drošību, ka viņai ir bažas saistībā ar to, kāda varētu būt mātes reakcija, kad tā uzzinās par šo lietvedību," norādīja tiesnesis, piebilstot, ka no meitenes puses vēršanās Juridiskās palīdzības komisijā bijusi liela drosme.

Pēc Hārmena teiktā, viņu vēl vairāk pārliecinājis meitenes izteiktais minējums, ka viņa varētu būt nodevusi vecāku varu, metot izaicinājumu islāma kultūrai, kurā viņa audzināta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits