Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Avoti: Afganistānas civiliedzīvotāju slepkava pātraukumā starp slepkavībām atgriezies bāzē

ASV armijas vecākais seržants Roberts Beils, kuru apsūdz 17 Afganistānas civiliedzīvotāju slepkavībās ar iepriekšēju nodomu, pārtraukumā starp slepkavībām paspējis atgriezties armijas bāzē, vēsta aģentūra Associated Press, atsaucoties uz anonīmiem avotiem ASV militārajā resorā.

Šī informācija apstiprina ASV valdības versiju, saskaņā ar kuru visas slepkavības izdarīja viens cilvēks. Šo versiju apšaubīja Afganistānas amatpersonas, nosacīti lielās laika starpības starp abām slepkavību sērijām dēļ.

Jāatgādina, ka 2012. gada 11. martā 38 gadus vecais R. Beils, domājams, esot alkoholiskā reibuma stāvoklī, atstāja ASV armijas bāzi Kandahāras provincē Afganistānas dienvidos un divās mājās netālu no bāzes nogalināja 17 cilvēkus (sākotnējii tika ziņots par 16 upuriem). Vairāku slepkavības upuru ķermeņus pirms atgriešanās bāzē un padošanās seržants sadedzināja. Gadījumā, ja R. Beils tiešām atgriezies armijas bāzē pārtraukumā starp slepkavībām, tad nav saprotams, kā tieši viņam tas izdevies, lai notiekošo neievērotu dienesta biedri, norāda aģentūra.

Jāpiebilst, ka piektdien, 23. martā, R. Beilam tika uzrādītas oficiālas apsūdzības 17 mierīgo Afganistānas iedzīvotāju slepkavībās ar iepriekšēju nodomu, kā arī vienā slepkavības mēģinājumā un sešos uzbrukumos.

R. Beils šobrīd ir pārvests no Afganistānas uz ASV un atrodas uz Livenvortas Forta armijas bāzē Kanzasā. Domājams, viņu tiesās ASV teritorijā, kaut arī galīgais lēmums tiks pieņemts vēlāk. Četru mēnešu laikā ir jānotiek tā dēvētajai „sēdei pēc panta 32”, kurā tiks lemts jautājums par iespēju izskatīt R. Beila lietu kara tiesā. Aizstāvība, visticamāk, uzstās, ka R, Beila rīcībspēja bijusi ierobežota emocionāla sabrukuma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits