Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Bailēs no sadursmēm Ukrainā futbola spēles var noritēt ar tukšām tribīnēm

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņojumā pausta "sapratne par futbola sabiedrības centieniem saglabāt nacionālo čempionātu," taču aicina saprast drošības struktūru mērķi ar piespiedu pasākumiem novērst asinsizliešanu.
Ukrainas Iekšlietu ministrija lūgusi Ukrainas futbola federāciju drošības apsvērumu labad un provokāciju riska novēršanai 2014.gada sezonas atlikušās spēles rīkot bez publikas, vēsta ārvalstu mediji.

Valdības pārstāvji arī aicinājuši no sadursmju skartajiem valsts dienvidaustrumu reģiona reģioniem pārcelt uz drošākiem valsts apvidiem.

Šie soļi ir Iekšlietu ministrijas trauksmes zvans pēc spēļu laikā notikušām nekārtībām aprīļa beigās Harkovā un maija sākumā Odesā, kad notikuši uzbrukumi futbola līdzjutējiem, kad vairāki cilvēki apšaudēs cieta un gāja bojā.

Tās futbola spēles, kas ieplānotas pašlaik nedrošajos Doņeckas, Luganskas, Odesas un Harkovas apgabalos, ierosināts pārcelt uz citiem reģioniem.

Jau vēstīts, ka Ukrainas iekšlietu ministra Arsēna Avakova paziņojumā pēc asiņainajām sadursmēm maija sākumā pausts, ka Odesas futbola kluba Černomorec un Harkovas Metaļist līdzjutēji ar Ukrainas karogiem pulcējušies kopīgam gājienam, lai dotos uz abu komandu maču pilsētas stadionā. Kolīdz viņi nodziedājuši Ukrainas himnu un devušies gājienā, viņiem tuvojušies ar nūjām bruņojušies jaunieši sejas maskās.

Sadursmēs gāja bojā vairāk nekā 40 cilvēki. 

Vēlāk futbola fani nodedzināja prokrievisko aktīvistu nometnes teltis un sāka nojaukt viņu uzceltās barikādes. Kā ziņoja izdevums Dumskaja.net, pēc tam prokrieviskie aktīvisti pārcēlušies uz tuvējo Arodbiedrību namu un no jumta metuši Molotova kokteiļus, bet no neliela nocietinājuma pie ēkas ieejas - akmeņus un petardes. Savukārt kāda no ārpuses raidīta degmaisījuma pudele esot ielidojusi pa nocietināto ieeju un ēka sākusi degt. Mediji arī ziņo, ka ugunsdzēsēju mašīnas ieradušās tikai pēc 25 minūtēm, lai gan viņu bāze atrodas pavisam netālu. Unian.net savukārt vēstīja, ka no Arodbiedrību nama jumta apšaudīti Ukrainas vienotības atbalstītāji, kas atradās laukumā. Degot ēkas otrajam un ceturtajam stāvam, cilvēki lēca ārā pa logiem, bet daļa upuru nosmakuši tvana gāzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits