Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Baltijas «pirātus» vēlas pārbaudīt ar melu detektoru

Iespējams, ka tuvākajā laikā daļu no astoņiem kravas kuģa Arctic Sea nolaupīšanā apsūdzētajiem pārbaudīs ar melu detektoru, informējuši aizturēto advokāti.

Latvijas iedzīvotāja Dmitrija Savina aizstāvis Omars Ahmedovs interneta izdevumam gazeta.ru sacījis, ka pagājušajā piektdienā bijusi paredzēta viņa klienta nopratināšana ar melu detektoru. Tomēr vēlāk izmeklētāji O.?Ahmedovam paziņojuši, ka pārbaude atlikta. Advokāts gan uzskata, ka melu detektora izmantošanai varētu būt nozīme gadījumā, ja D.Savins jau būtu devis liecību. Tas neesot noticis.

Par likumsargu vēlmi izmantot melu detektoru informējis arī Arctic Sea lietā apsūdzētā Igaunijas iedzīvotāja Dmitrija Barteņova aizstāvis. Konstantīns Baranovskis apgalvo, ka pagājušajā piektdienā uzaicināts ierasties ieslodzījuma vietā, bet tā arī neesot nokļuvis pie sava klienta.

Savukārt apcietinātā Igaunijas nepilsoņa Alekseja Buļejeva advokāts Aleksandrs Samodaikins pirmdien apliecināja, ka viņa klients izmantojis Krievijā noteiktās tiesības atteikties no pārbaudes ar melu detektoru. Krievijā līdz šim nav pieņemts likums par melu detektora izmantošanu izmeklēšanā, tādēļ nepieciešams saņemt rakstisku apsūdzētā atļauju, raksta NEWSru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits