Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baltijas plūdu likvidēšanas vienības sūkņi Bosnijā un Hercegovinā strādā nepārtraukti

Plūdu likvidēšanas vienības BaltFloodCombat, kuras sastāvā ir arī pieci ugunsdzēsēji no Latvijas, sūknēšanas vietā Bosnijā un Hercegovinā ūdens līmeņa kritums pēc slūžu atvēršanas Telisas upē Savas upes ietecē kopumā ir aptuveni 20 centimetri, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dabīgais ūdens līmeņa kritums applūdušajās teritorijās ir 2,5 centimetri desmit stundās, bet kopējais kritums - aptuveni 20 centimetri. Vienība darbu turpina, un sūkņi strādā nepārtraukti. Tā kā applūdušās teritorijas ir milzīgas, vakar notikusi tikšanās ar hidrologiem un apspriestas turpmākās iespējamās sūknēšanas vietas.

Kā stāsta VUGD, situācija ar mīnām ir nemainīga, lai arī darbi notiek pilsētas robežās. Pilsētā strādājošie eksperti norāda, ka mīnas, kuras ir peldošas, var pārvietoties pa straumi sūkņu virzienā, bet vietējām amatpersonām viena no lielākajām problēmām ir mirušo dzīvnieku savākšana. Ik dienu tiek izvestas vairākas tonnas mirušo dzīvnieku, tomēr, ņemot vērā to, ka dzīvnieki gājuši bojā pirms nedēļas, situācija pasliktinās. Apsekojot teritoriju, ūdenī ir pamanāmi dzīvnieku līķi.

Jau ziņots, ka plūdu likvidēšanas vienība BaltFloodCombat pārsūknē ūdeni no Orasjas pilsētas applūdušajām teritorijām uz Savas upi.

Baltijas plūdu likvidēšanas vienība Bosnijā un Hercegovinā ieradās 22.maijā un norādītajā vietā sāka ūdens atsūknēšanas darbus.

Kā ziņots, Lietuva, Latvija un Igaunija atsaucās plūdos smagi cietušās Balkānu valsts palīdzības lūgumam un 20.maijā nosūtīja glābēju komandu BaltFloodCombat. Vienībā no Latvijas uz Bosniju un Hercegovinu devās pieci ugunsdzēsēji - majors Andris Krots, leitnants Kristaps Kolbergs, virsniekvietnieki Valdis Bērziņš un Ints Ratseps, kā arī kaprālis Dzintars Zaretoks.

Glābēju komanda Bosnijā pavadīs 18 dienas. Latvijas ugunsdzēsējiem plānots atgriezties 13.jūnijā.

Jau ziņots, ka plūdos, kas izraisījušies spēcīgo lietavu rezultātā, cietusi vairāk nekā trešdaļa Bosnijas teritorijas. 15.maijā valstī izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits