Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Beigām tuvojas Romnija vēlēšanu partnera izraudzīšanās process

ASV republikāņu viceprezidenta amata kandidātu atlases process patlaban atrodas noslēguma stadijā un galvenie pretendenti uz Mita Romnija partnera lomu cīņā par prezidentūru jau ir zināmi, piektdien vēsta radio Brīvība.

Pēdējā laikā vairāki iespējamie viceprezidenta amata kandidāti izdarījuši kaut arī neoficiālus, tomēr nopietnus politiskus paziņojumus. Ievērojot senu tradīciju, tie ir uzbrukumi konkurentam, turklāt ievērojami asāki par tiem, kurus var atļauties pats prezidenta amata kandidāts.

Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristijs paziņojis, ka savas dzīves 50 gados nav pieredzējis prezidentu, kurš šai lomai būtu sagatavots sliktāk par Baraku Obamu. Savukārt Luiziānas gubernators Bobijs Džindals sacījis, ka Obama ir visnekompetentākais prezidents kopš Džimija Kārtera laikiem.

Ar tamlīdzīgiem paziņojumiem klajā nākuši arī daži citi viceprezidenta amata kandidāti. Tomēr neviens no viņiem neko nav minējis par plāniem kļūt par valsts otru augstāko amatpersonu, kaut arī šodien politiķiem par šiem plāniem uzdod jautājumus neskaitāmi žurnālisti un ne tikai viņi vien.

Par žurnālistu uzmācību nule kā pasūdzējies viens no pretendentiem - Viskonsinas štata kongresmenis Pols Raiens. "Man tikai atliek iziet laukā, kad visi jau man uzdod šo jautājumu, bet jūs ziniet, ka es uz to negrasos atbildēt," sacīja kongresmenis.

Izraugoties viceprezidenta amata kandidātu, līdzās jautājumiem par ģimenes problēmām un balsojumiem svarīgos ekonomiskajos jautājumos tiek izvērtēts arī tas, kādu elektorātu kandidāts varētu piesaistīt.

Tā Virdžīnijas štata gubernators Bobs Makdonalds varētu patikt konservatīvajiem, bet viņš atgrūstu sievietes, jo, atsaucoties viņa iniciatīvai, štatā tika pieņemts likums, kas sievietēm padara grūtāku medicīnisko dokumentu iegūšanu aborta veikšanai.

Miljoniem sieviešu varētu piesaistīt jaunā un enerģiskā Kellija Ejota, bet viņa ir Ņūhempšīras senatore un pārstāv to pašu Jaunanglijas reģionu, ko Mits Romnijs, bet viņam ir vajadzīgas arī citu valsts reģionu vēlētāju balsis.

Iespējamo kandidātu sarakstā ir arī Floridas senators Marko Rubio, kurš sola: "Mēs mainīsim likumus, lai cilvēkiem būtu vieglāk uzsākt jaunu biznesu. Naudīgu un talantīgu cilvēku ieceļošana Amerikā likumiem ir jāpadara vieglāka. Cik gan aktīvi Pekina pie sevis sauc jauniešus izceļotājus no Ķīnas, kas mācījušies ASV. Mēs nevaram atļauties šādu, tā teikt, smadzeņu aizplūšanu pretējā virzienā."

Patlaban 61% latīņamerikāņu vēlētāju ir gatavi balsot par Obamu. Rubio - kubiešu imigrantu dēls - varētu viņus piesaistīt republikāņiem. Senators, kuram 28.maijā paliks 41 gads, arī varētu izraisīt gados jauno vēlētāju simpātijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits