Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bēringa-Breivīka piespiedu ārstēšanai varētu būvēt atsevišķu slimnīcu

Norvēģijas varasiestādes, iespējams, būs spiestas būvēt atsevišķu slimnīcu vienam pacientam - par 77 cilvēku noslepkavošanu apsūdzētajam Andersam Bēringam-Breivīkam -, ja viņam tiesa piespriedīs piespiedu ārstēšanu, otrdien vēsta telekanāls NRK.

Bērings-Breivīks šādā gadījumā varētu palikt Ilas cietumā, kur tiek turēts patlaban, turklāt viņam, iespējams, tur būs jāuzbūvē atsevišķa nodaļa.

"Kopš Bērings-Breivīks pērn jūlijā nogādāts Ilas cietumā, tā vadībā veltījusi īpašas pūles drošības pasākumiem un tam, lai izolētu apsūdzēto no citiem apcietinātajiem. Nevienā Norvēģijas slimnīcā nav tādu drošības pasākumu, kā tie, kas tiek īstenoti cietumā," norādīja NRK.

Par Bēringa-Breivīka piespiedu ārstēšanās vietu varētu kļūt Oslo Dikemarkas slimnīca, kur tiek ārstēti Norvēģijas bīstamākie pacienti, jo, pateicoties tur īstenotajam režīmam, pacients no turienes nevar aizbēgt.

Alternatīva šai iecerei būtu īpašas nodaļas izbūvēšana Ilas cietumā, uzskata varasiestādes. "Mēs tiešām izskatām dažādus variantus, lai izolētu Bēringu-Breivīku no ārpasaules," apliecināja veselības aprūpes pārvaldes valsts sekretārs Robins Koss.

Tostarp Bēringa-Breivīka aizstāvjiem nav nekādas informācijas par to, kāds varētu būt viņu klienta liktenis pēc tiesas lēmuma. "Mēs neko nezinām par plāniem attiecībā uz atsevišķas nodaļas būvniecību Ilas cietumā un šajā sakarībā nesam saņēmuši nekādu informāciju," apliecināja advokāts Turds Jordets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits