Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Brazīlijas eksprezidenta Bolsonaru Covid-19 vakcinācijas sertifikāts ticis viltots

Bijušā Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru Covid-19 vakcinācijas sertifikāts tika viltots, atklāts valsts kontroles veiktajā izmeklēšanā.

Šī izmeklēšana tika veikta pēc tam, kad federālā policija pagājušajā gadā paziņoja, ka tā atklājusi shēmu, kurā viens no Bolsonaru galvenajiem palīgiem esot izmantojis kontaktu tīklu veselības aprūpes sistēmā un valdībā, lai iegūtu viltotus vakcinācijas sertifikātus Bolsonaru, kurš tolaik bija prezidenta amatā, un citām personām.

Policija norādīja, ka saskaņā ar gūtajiem pierādījumiem Bolsonaru zinājis par viltotajiem ierakstiem Veselības ministrijas elektroniskajā vakcinācijas uzskaites sistēmā. Krāpšana tika veikta ar mērķi ļaut pret vakcināciju noskaņotajam Bolsonaru un viņa tuvāko cilvēku lokam izvairīties no ierobežojumiem, kas saistīti ar pandēmiju un prasīja vakcinēšanos.

Brazīlijas valsts kontroles izmeklēšanā tika atklātas pretrunas starp Brazīlijas Veselības ministrijas dokumentiem un Bolsonaru vakcinācijas ierakstu, kurā norādīts, ka viņam 2022.gada jūlijā Sanpaulu tika ievadīta Covid-19 vakcīnas deva. Tika secināts, ka Bolsonaru izsniegtais sertifikāts par vakcinēšanos ir viltots.

Tomēr valsts kontrole ieteica lietu slēgt. Tā norādīja, ka trūkst pietiekamu pierādījumu, lai atrastu atbildīgās personas, jo daudzi ierēdņi varēja ievadīt datorsistēmā nepatiesus datus. Viens no izmeklēšanas mērķiem bija noteikt, vai federālie ierēdņi ir viltojuši Bolsonaru vakcinācijas datus.

Bolsonaru, atrodoties prezidenta amatā no 2019.gada līdz 2022.gadam, asi kritizēja Covid-19 vakcīnas un ilgu laiku uzstāja, ka pats nevakcinēsies. Vēlāk viņš atzina, ka tā arī nav vakcinējies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits