Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Britu mediji šokēti par skandālā iesaistītā laikraksta slēgšanu

Lielbritānijas drukātie mediji piektdien sēro par skandālu vajātā britu tabloīda "News of the World" slēgšanu, un pat laikraksta sāncenši nespēj izprast mediju magnāta Rūperta Mērdoka "nenormālo un nesaprātīgo" lēmumu to slēgt.

Mērdokam piederošā "News Inernational" izdotais "The Times" ir viens no skaļākajiem tabloīda slavinātājiem, kam pievienojusies lielākā daļa britu laikrakstu, nosodot tos cilvēkus, kas slēdza laikrakstu ar 168 gadu vēsturi pēc skandāla izcelšanās, ka laikraksta algoti izmeklētāji uzlauzuši privātpersonu telefonu balss pastu.

"Vakar nomira maza Anglijas daļa, un šis ir brīdis, kad sērot," raksta "The Times". "Savos labākajos laikos viņi radīja lieliskus materiālus un atklāja lielas netaisnības."

"News of the World" pirmos uzbrukumus pārcieta 2007.gadā, kad pēc apsūdzībām par telefonu balss pastu uzlaušanu vienam no laikraksta žurnālistiem un nolīgtam izmeklētājam tika piespriests cietumsods, jo tika pierādīta viņu vaina karaliskās ģimenes pārstāvju ziņu pārtveršanā.

Neparastais lēmums slēgt laikrakstu pieņemts nedēļā, kurā atklājās, ka laikraksts ir uzlauzis arī Afganistānas karā kritušo karavīru radinieku, kādas mirušas meitenes un, iespējams, arī 2005.gada Londonas metro terora aktos cietušo balss pasta ziņas.

"Uz pirkstiem skaitāmi cilvēki ir samīdījuši citu sēras un izmisumu. Viņi ir apkaunojuši paši sevi, iznīcinājuši laikrakstu un iedragājuši ticību neatkarīgajiem medijiem," piebilda "The Times".

"News of the World" savas ilgās pastāvēšanas laikā vērsās pret skandalozām amatpersonām un pārtika no britu neremdināmās vēlmes pēc tenkām un skandāliem.

Kreisās ievirzes "The Guardian" - laikraksts, kas palīdzēja atklāt tā ideoloģiskā sāncenša "News of the World" pārkāpumus, tomēr pauž aizdomas par laikraksta slēgšanas patiesajiem iemesliem.

"Tas ir nenormāli," paziņoja "The Guardian" redaktors Alans Rusbridžers. "Neviens neuzskatīja, ka "News of the World" ir jāslēdz. Tas šķiet nesaprātīgi."

"Tas, ka Rūperts Mērdoks ir nežēlīgs, ir vispārzināma patiesība. Taču tik sena laikraksta slēgšana ir bezkaislīgākā rīcība viņa garajā karjerā," piebilda redaktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits