Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Britu spēki atstāj Irāku ar optimismu

Lielbritānijas spēki nākamo trīs mēnešu laikā atstās to vadīto koalīcijas bāzi Basras pilsētā Irākā. Turpmāk par mieru un drošību šajā nozīmīgajā pilsētā rūpēsies amerikāņu un irākiešu bruņotie spēki.

Sešus gadus pēc ASV vadītā iebrukuma Irākā otrdien šo valsti oficiāli sāks atstāt amerikāņu galvenie sabiedrotie - britu karaspēks. Šajā dienā Lielbritānijas spēku vadīto gaisa spēku bāzi Irākas trešajā lielākajā pilsētā Basrā pametīs pirmie piecdesmit britu karavīri, bet nākamo trīs mēnešu laikā viņiem sekos pārējie aptuveni 4000 biedri, raksta AFP. Londonas un Bagdādes vienošanās paredz, ka pilnībā britu spēku izvešana no Basras beigsies jūlija beigās.

"Tā būs zīmīga diena, jo signalizēs britu militāro uzdevumu noslēgšanos," uzskata aizejošais Basras bāzes komandieris ģenerālmajors Endijs Selmons. "Mēs esam piedzīvojuši sarežģītus laikus, bet lūkojamies ar lielu optimismu uz Irākas nākotni."

Sešu gadu laikā Irākā kopumā uzturējušies vairāk nekā 100 tūkstoši britu kareivju. 179 no viņiem gājuši bojā. Šajā laikā britu spēki apmācījuši irākiešu karavīrus un palīdzējuši faktiski no nulles izveidot Irākas jūras spēkus. Miljardi ieguldīti infrastruktūras atjaunošanā.

Pateicības vārdus pirms britu karavīru aiziešanas izteica Irākas armijas pārstāvji. "Es vēlētos pateikties britu nācijai par viņu sniegto palīdzību, lai gāztu diktatūru un ļautu mums dzīvot brīvībā un demokrātijā," sacīja majors Havedi Muhammeds. "Irākas armija un iedzīvotāji atcerēsies britu spēku upurēšanos, lai šādi laiki pienāktu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits