Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Cilvēktiesību aizstāvji: Lībijas nemiernieki cietumos spīdzina Kadafi lojālistus

Vairāki nogalinātā Lībijas diktatora Muamara Kadafi lojālisti cietumos tikuši pakļauti spīdzināšanai, bet daži bruņoto kaujinieku pārvaldītajos cietumos ieslodzītie pat miruši, ceturtdien pavēstīja starptautiskā cilvēktiesību organizācija Amnesty International.

"Pēdējās nedēļās un mēnešos pēc spīdzināšanas Lībijā miruši vairāki ieslodzītie. Aizdomās turamie karotāji, kas cīnījās Kadafi pusē, un [bijušā diktatora] lojālisti tiek pakļauti plaši izplatītai spīdzināšanai," norāda cilvēktiesību aizstāvji. "Spīdzināšanu veic gan armija un drošības dienesti, gan bruņotie nemiernieki, kas darbojas ārpus likuma rāmjiem."

Savukārt starptautiskā organizācija Ārsti bez robežām (Medecins sans Frontieres - MSF) paziņojusi, ka tā pārtrauc darbu Lībijas trešajā lielākajā pilsētā Misrātā. "Aizturētie Lībijas pilsētā Misrātā tiek spīdzināti, un viņiem liegta medicīniskā aprūpe, tādēļ starptautiskā medicīnas humānā organizācija MSF ir spiesta pārtraukt savu darbību Misrātas cietumos," teikts organizācijas paziņojumā.

Aizvien biežāk MSF mediķiem nākas saskarties ar pacientiem, kuri cietuši pratināšanas laikā pielietotās spīdzināšanas dēļ. "Pratināšana notika ārpus cietumiem," atklāj organizācija.

Arī ANO amatpersonas paudušas bažas par Lībijas "revolucionārajām brigādēm", kuras tiek vainotas vardarbības pieaugumā un vairāku tūkstošu cilvēku turēšanā apcietinājumā slepenos cietumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits