Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dānijas prokuratūra: Četri islāmisti plānojuši nogalināt Dānijas kroņprinci Frederiku

Dānijas prokuratūra 13. aprīlī paziņojusi par sazvērestības ar mērķi nogalināt Dānijas kroņprinci Frederiku, vēsta aģentūra Associated Press. Pēc izmeklētāju rīcībā esošās informācijas, četri sazvērnieki gatavojušies sarīkot terora aktu laikraksta Politiken redakcijā, laikā, kad to plānoja apmeklēt karaliskās ģimenes pārstāvis, lai piedalītos kādā sportistu apbalvošanas ceremonijā.

Trīs no aizdomās turamajiem ir Zviedrijas pavalstnieki, ceturtais – Tunisijas pilsonis, kas pastāvīgi dzīvoja Zviedrijā. Teroristi bija iecerējuši atriebties Dānijai par pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu laikrakstā Jyllands Posten 2005. gadā.

Sazvērnieki tika arestēti vēl 2010. gadā, uzbrukuma laikraksta Jyllands Posten redakcijai gatavošanas laikā. Kratīšanu laikā aizdomās turamo dzīvesvietās policisti atrada nelikumīgi glabātus ieročus un sprāgstvielas. Izmeklētāji vēlāk paziņoja, ka sen uzmanījuši šo grupu, taču par arestu izšķīrušies tikai tad, kad četrotne devusies uz Dāniju, domājams, lai veiktu vienu vai vairākus terora aktus.

Par to, ka par viena no nenotikušo terora aktu upuriem varēja kļūt Dānijas kroņprincis, iepriekš netika ziņots. Viena no aizdomās turamajiem advokāts pastāstīja, ka visi apcietinātie atzīst vainu nelikumīgā ieroču glabāšanā, taču noliedz apsūdzības terora aktu gatavošanā.

Jāatgādina, ka 2011. gada sākumā Dānijas tiesa jau piesprieda deviņus gadus ilgu cietumsodu somālietim, kurš ar cirvi mēģināja uzbrukt Jyllands Posten karikatūristam Kurtam Vestergārdam. Somālietis skaidroja savas darbības ar vēlmi atriebties māksliniekam par strīdīgo karikatūru publicēšanu. Gadījumā, ja tiesa atzīs Zviedrijas iedzīvotājus par vainīgiem terora akta gatavošanā, viņiem draudēs līdz 16 gadiem ilgs cietumsods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits