Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dienas īpašnieks kļuvis par lielāko ziedotāju britu Konservatīvo partijai

Lielbritānijas Vēlēšanu komisijas dati liecina, ka par lielāko ziedotāju Konservatīvo partijai kļuvis bagātnieks Deivids Rouldens, kurš pagājušā gada pēdējā ceturksnī ziedojis partijai 738 000 mārciņu (591 000 latu). No partiju atskaitēm izriet, ka 2009.gadā kopumā konservatīvie no D.Roulenda saņēmuši gandrīz divus miljonus mārciņu (1,6 miljonus latu).


Roulendu ģimene, kas pagājušogad paziņoja par Latvijas laikrakstu Diena un Dienas bizness nopirkšanu, ir viena no bagātākajām Lielbritānijā. Ģimenes galva D.Roulends izteicies, ka ir gatavs atvēlēt ievērojamas summas Konservatīvo partijai, lai palīdzētu vēlēšanās pārspēt pašlaik valdošo Leiboristu partiju. D.Roulends apgalvo, ka uz šādu rīcību viņu mudinājušas rūpes par «brīvību un Lielbritānijas ekonomikas nākotni».


Kā vēsta laikraksts Financial Times, pagājušā gada pēdējā ceturksnī divi bagātnieki ziedojuši leiboristiem katrs pa miljonam mārciņu, tomēr kopumā konservatīvajiem ar naudas vākšanu veicas daudz labāk. Pēdējā ceturksnī viņi savākuši 10,5 miljonus mārciņu, kamēr leiboristiem ziedoti tikai nepilni pieci miljoni mārciņu.

Tas varētu palielināt Deivida Kamerona vadīto konservatīvo izredzes Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās, kas gaidāmas maijā. Politikas analītiķi prognozē, ka konservatīvie uzvarēs un izbeigs 13 gadu ilgo leiboristu valdīšanu. Lielbritānijas partijas vēlēšanās drīkst iztērēt ne vairāk kā 30 000 mārciņu (24 000 latu) uz katru vēlēšanu apgabalu, informē Reuters. Lielbritānijas parlamenta apakšpalātā ir 646 deputāti, kas tiek ievēlēti vienmandāta apgabalos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits