Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dienvidamerikas valstis paziņo par ostu slēgšanu kuģiem ar Folklenda salu karogu

Dienvidamerikas valstu tirdzniecības organizācija, kas apvieno Brazīliju, Argentīnu, Paragvaju un Urugvaju, otrdien vienojās slēgt savas ostas kuģiem, kuri peld zem Folklenda salu karoga, paziņojis Urugvajas prezidents Hosē Muhika.

Mercosur valstu prezidenti samitā vienojušies, ka kuģi zem Folklenda salu karogiem nedrīkst ienākt organizācijas dalībvalstu ostās. Samita noslēgumā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Mercosur dalībvalstis īstenos visus nepieciešamos pasākumus, lai liegtu savās ostās ienākt kuģiem, kas pel zem "nelikumīgā Malvinu salu karoga".

Argentīnas prezidente Kristīna Fernandesa Kirhnere, kas pārņēma Mercosur priekšsēdētāja pienākumu pildīšanu no Muhikas, pateicās saviem kolēģiem par atbalstu Buenosairesas konfliktā ar Lielbritāniju par Dienvidatlantijas arhipelāga piederību.

1982. gadā starp Argentīnu un Lielbritāniju izcēlās pat bruņots konflikts par Folklenda salām, kas spāniski runājošajā pasaulē pazīstamas kā Malvinu salas un atrodas 400 jūras jūdzes no Argentīnas piekrastes.

Lai gan Londonas un Buenosairesas diplomātiskās attiecības kopš tā laika ir atjaunotas, abu valstu domstarpības par arhipelāga piederību pēdējā laikā atkal saasinājušās, britu kompānijām tā akvatorijā uzsākot naftas izpētes darbus.

Septembra vidū Lielbritānijas uzņēmums Rockhopper Exploration paziņoja, ka plāno naftas ieguvi šajā reģionā uzsākt 2016.gadā, līdz 2018. gadam tai sasniedzot 120 000 barelu dienā.

Par Urugvajas ostu slēgšanu kuģiem ar Folklenda salu karogu Muhika paziņoja jau pagājušajā nedēļā. Londona uz to reaģēja, izsaucot Urugvajas vēstnieku, lai izteiktu viņam satraukumu par Montevideo rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits