Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Par AUKUS izveidi tika paziņots 2021.gada septembrī, un tas primāri vērsts pret Ķīnas ietekmes pieaugumu Indijas un Klusā okeāna reģionos. Pakta ietvaros paredzēts stiprināt Austrālijas karafloti ar kodolzemūdenēm, un Dienvidkoreja, domājams, šajā projektā negrasās iesaistīties.

Taču AUKUS paredz arī progresīvu kaujas spēju, piemēram, mākslīgā intelekta, zemūdens dronu un hiperskaņas raķešu, attīstīšanu, un Seula, visticamāk, cer pievienoties šiem projektiem.

Austrālija, Lielbritānija un Savienotās Valstis paziņojušas, ka ir atvērtas citu partneru dalībai, un tiek apsvērta Japānas, Dienvidkorejas un Jaunzēlandes iesaistīšanās.

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs, kurš Melburnā tikās ar Austrālijas aizsardzības un ārlietu ministriem, atzinīgi novērtēja to, ka viņa valsts tiek uzskatīta par līdzekli, lai "stiprinātu mieru reģionā".

"Koreja acīmredzami ir valsts ar ļoti iespaidīgām tehnoloģijām," sacīja Austrālijas aizsardzības ministrs Ričards Mārlzs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits