Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dienvidkorejā kāda sieviete 309 dienas protestējusi celtņa virsotnē

Dienvidkorejā kāda sieviete 309 dienas protestējusi kuģu būvētavas celtņa virsotnē, šādi iestājoties pret savu un citu darbinieku atlaišanu.

Kima Džinsuka no 35 metru augstā celtņa Dienvidkorejas dienvidu ostas pilsētā Pusanā nokāpusi ceturtdien pēc tam, kad kuģu būvētavas Hanjin Heavy Industries and Construction vadība un arodbiedrības pārstāvji panāca kompromisa vienošanos par 94 atlaisto strādnieku pieņemšanu atpakaļ darbā gada laikā.

52 gadus vecā sieviete celtnī uzrāpās janvārī. Visu tur augšā pavadīto laiku pārtiku un ūdeni viņai piegādāja atbalstītāji, izmantojot virvi. Policija viņus neaizkavēja, baidoties, ka pretējā gadījumā sieviete varētu nolēkt.

Tomēr policija paziņojusi, ka pēc medicīniskās apskates Kima tiks arestēta, pamatojoties uz apsūdzībām uzņēmuma darbības traucēšanā.

Uzņēmuma vadības un arodbiedrības pārstāvju panāktais kompromiss paredz, ka atlaistajiem darbiniekiem kompensācijās tiks izmaksāti 20 miljoni Dienvidkorejas vonu (8908 lati) un tiks apturēts pret streikotājiem sāktais tiesas process.

Strīds šajā lietā sākās decembrī, kad 900 arodbiedrības biedru sāka streiku, protestējot pret plānoto 400 darbavietu samazināšanu.

Kompānija atbildēja, slēdzot kuģu būvētavu un pārtraucot elektroapgādi celtnim, cerot, ka Kima padosies.

Izrādot atbalstu atlaistajiem strādniekiem, Pusanā uz protestiem sapulcējās tūkstošiem cilvēku no visas valsts. Izcēlās sadursmes ar policistiem un daudzi cilvēki tika arestēti.

Hanjin Heavy Industries and Construction, kura reiz bija viena no desmit lielākajām pasaules kuģu būvētavām, paziņojusi, ka šis streiks kompānijai izmaksājis miljoniem dolāru.

Kompānija darbinieku skaitu Pusanā samazināja pēc kuģu būvētavas atvēršanas Filipīnu ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits