Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Doņeckas mērs: Separātisti mājām atslēdz gāzi un sagrābj trolejbusus

Prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā vairākas dzīvojamās ēkas atstājuši bez gāzes padeves, kā arī centušies sagrābt sabiedrisko transportu, paziņojis Doņeckas mērs Aleksandrs Lukjančenko.

Ziņu aģentūra UNIAN raksta, ka aizvadītajās dienās gāzes padeve esot atslēgta 14 dzīvojamajās ēkās, bez gāzes diennakti atstājot 482 dzīvokļus, pavēstījis Lukjančenko.

Tāpat protestētāju pārstāvji esot ielauzušies tramvaju un trolejbusu parkā, lai iegūtu sabiedriskā transporta vienības barikāžu izveidei.

"Tā ir ārkārtas situācija. Iedzīvotājiem ir bail," paziņojis Doņeckas mērs.

Tikmēr NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens otrdien brīdinājis Krieviju, ka tā pieļautu "vēsturisku kļūdu", ja turpinātu iejaukties Ukrainas iekšējās lietās, vēsta LETA.

"Es aicinu Krieviju atkāpties un nesaasināt situāciju Ukrainas austrumos," seminārā Parīzē paziņoja Rasmusens.

"Ja Krievija vēl vairāk iejauktos Ukrainā, tā būtu vēsturiska kļūda. Tam būtu smagas sekas mūsu attiecībās ar Krieviju un tas vēl vairāk izolētu Krieviju starptautiski," norādīja NATO ģenerālsekretārs.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos tiek atkārtots Krimas scenārijs, pirmdien paziņoja Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs, komentējot notikumus Doņeckā, Harkovā un Luhanskā, kur prokrieviski noskaņoti separātisti nedēļas nogalē sarīkoja grautiņus un ieņēma vietējo administrāciju ēkas.

Viņš sacīja, ka Ukrainas valdība to nepieļaus, un brīdināja, ka pret tiem, kuri ņems rokās ieročus, pielietos "pretterorisma pasākumus", otrdien raksta laikraksts Diena.

Krievija martā okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, šo rīcību skaidrojot ar tur dzīvojošo krievvalodīgo aizsardzību. Maskava toreiz paziņoja, ka patur tiesības tā rīkoties arī citos Ukrainas reģionos. 

NATO uz to reaģējusi, iesaldējot attiecības ar Krieviju, taču uzskata, ka diplomātiskā līmenī sarunu iespējām jāpaliek iespējamām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits