Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Ēģiptes armija atklājusi protestētāju plānu nodedzināt parlamentu

Ēģiptes militārā hunta pirmdien paziņoja, ka tā atklājusi plānu, kurā bija iecerēts nodedzināt parlamenta ēku. Kā paziņoja ģenerālis Adels Emara, viņš saņēmis informāciju, ka "atklāts plāns nodedzināt parlamentu un Brīvības laukumā pulcējies liels cilvēku pūlis, kas ir gatavs šo plānu īstenot".

Tikmēr ziņu aģentūras AFP korespondents no Kairas Brīvības laukuma vēsta, ka vairāki simti cilvēku piedalās kāda nogalinātā protestētāja bērēs. Savukārt netālu no laukuma esošajā vēsturiskajā ēkā, kurā atradās nacionālais arhīvs un kura sadursmju laikā tika izpostīta, protestētāji cenšas paglābt no iznīcības dokumentus.

Jāatgādina, ka, demonstrantu un drošības spēku sadursmēm Kairas Brīvības laukumā turpinoties jau ceturto dienu pēc kārtas, pirmdien dzīvību zaudējis viens cilvēks.

Policijai cenšoties padzīt protestētājus no Brīvības laukuma, pirmdienas rītausmā izcēlās īsas, bet nežēlīgas sadursmes demonstrantu un drošības spēku starpā. Atsaucoties uz veselības ministra vietnieka teikto, valsts ziņu aģentūra MENA vēsta, ka šajās sadursmēs nogalināts viens cilvēks, bet kopumā kopš piektdienas protestos dzīvību zaudējuši jau 11 cilvēki un vairāki simti ievainoti. Svētdien vien tika ievainots 201 cilvēks, paziņoja ministra vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits