Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ēģiptes Musulmaņu brālība izvirzīs kandidātu prezidenta amatam

Populārā Ēģiptes islāmistu kustība Musulmaņu brālība valsts prezidenta amatam izvirzīs tās priekšsēdētāja vietnieku Hairatu aš Šateru, sestdien paziņoja brālības izveidotā Brīvības un taisnīguma partija (BTP). "BTP parlamentārais bloks nominēs Hairatu aš Šateru kandidēšanai uz prezidenta amatu," teikts paziņojumā partijas mājaslapā sociālajā tīklā Facbook.

Arī brālības augstākais līderis Mohammeds Badie preses konferencē apstiprināja Šatera nomināciju un nolasīja īsu kandidāta paziņojumu. "Pēc tam, kad tika nolemts pieteikt mani prezidenta vēlēšanām, es šo lēmumu varu vienīgi pieņemt," teikts Šatera paziņojumā.

Brālība iepriekš vairākkārt tika apgalvojusi, ka savu kandidātu vēlēšanām neizvirzīs, tomēr tagad skaidro, ka Šatera nominēšana nav nostājas maiņa, bet gan nepieciešams solis, ņemot vērā notikumu attīstību. "Pastāv reāli draudi revolūcijai un demokrātiskajam procesam," sacīja brālības ģenerālsekretārs Mahmuds Huseins.

Sagaidāms, ka līdz ar Šatera kandidatūras izvirzīšanu pieaugs spriedze attiecībās ar militāro huntu, kas pārņēma varu pēc prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas.

"Ēģiptei ir vajadzīgs kandidāts no mūsu vidus, kas var uzņemties atbildību," sacīja BTP līderis Mohammeds Mursi. "Ēģiptei ir problēmas, kas nav atrisinātas," sacīja Mursi, minot degvielas trūkumu, drošības un transporta problēmas. "Visu šo iemeslu dēļ mēs esam spiesti tiekties pēc izpildvaras," norādīja partijas līderis.

Prezidenta vēlēšanas Ēģiptē notiks 23. un 24.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits