Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ēģiptes prezidenta vēlēšanu favorīts: Izraēla ir rasistiska valsts

Viens no vadošajiem Ēģiptes prezidenta amata kandidātiem islāmistu politiķis Abdelmoneims Abuls Fotuhs intervijā televīzijā Izraēlu nodēvējis par "rasistisku valsti", vienlaikus 1979. gadā ar Izraēlu noslēgto miera līgumu dēvējot par "draudu nacionālajai drošībai".

Abuls Fotuhs, kurš tiek uzskatīts par priekšvēlēšanu cīņas favorītu, iepriekš televīzijas debatēs ar nopietnāko augstā amata konkurentu - bijušo ārlietu ministru un Arābu līgas priekšsēdētāju Amru Musu - Izraēlu bija nodēvējis par "ienaidnieku".

"Es joprojām miera līgumu uzskatu par draudu Ēģiptes nacionālajai drošībai, un tas ir jāpārskata," sestdien intervijā Ēģiptes privātajam telekanālam CBC sacīja Abuls Fotuhs. "Tas ir līgums, kas liedz Ēģiptei īstenot savu suverenitāti pilnā apjomā Sīnāja pussalā un ļauj izraēliešiem ieceļot Sīnājā bez vīzām, kaut gan viņiem ir vajadzīgas vīzas braucieniem uz Kairu," skaidroja politiķis. Viņš arī sacīja, ka Izraēla ir "rasistiska valsts ar 200 kodolgalviņām", kas rada draudus Ēģiptei.

Mērenais islāmists, kuru atbalsta kā stingrā kursa fundamentālisti, tā liberāļi, arī atteicās Osamu bin Ladenu dēvēt par teroristu, sakot, ka šo jēdzienu lieto ASV, lai "kaitētu musulmaņu interesēm". Turklāt viņš norādīja, ka bin Ladena nogalināšana uzskatāma par "valsts terorismu" un ka Al Qaeda līderis bija pelnījis, ka viņu tiesā godīgā tiesā. Bin Ladena vardarbīgajām metodēm kandidāts nepiekrita. "Ja taisnīga tiesa viņu notiesātu, tad šis spriedums būtu jāpiemēro," sacīja Abuls Fotuhs.

Prezidenta vēlēšanas Ēģiptē notiks 23. un 24. maijā. Ja tad uzvarētājs netiks noskaidrots, 16. un 17. jūnijā tiks rīkota vēlēšanu otrā kārta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits