Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ehuds Baraks: Sankcijas nepiespiedīs Irānu atteikties no kodolprogrammas

Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks ceturtdien paudis bažas, ka pašreizējās sankcijas, visticamāk, nepiespiedīs Irānu atteikties no savas pretrunīgi vērtētās kodolprogrammas.

Baraks atzina, ka pašreiz spēkā esošās sankcijas pret Irānu tirdzniecības un banku darbības jomā ir skarbākas nekā jebkad un jau 23.maijā starp Teherānu un starptautisko sabiedrību notiks jauns kodolsarunu raunds, bet norādīja, ka izredzes uz progresu ir mazas. "Bet ir jāsaka patiesība. Izredzes, ka zem šāda līmeņa spiediena Irāna pakļausies starptautiskajām prasībām neatgriezeniski apturēt tās kodolprogrammu, šķiet vājas," pasākumā par godu Izraēlas neatkarības dienai paziņoja Baraks.

ANO Drošības padome ir piemērojusi Teherānai četrus sankciju raundus saistībā ar tās pretrunīgi vērtēto kodolprogrammu. Rietumvalstis apsūdz Teherānu, ka tā cenšas izstrādāt kodolbruņojumu, taču pati Irāna apgalvo, ka tās kodolprogramma domāta tikai un vienīgi civiliem mērķiem.

Jau ziņots, ka pēdējos mēnešos pieaugušas bažas, ka Izraēla varētu uzbrukt Irānas kodolobjektiem, uzskatot iespējamo Irānas kodolbruņojumu par apdraudējumu savai pastāvēšanai. Gaidāms, ka jūlijā stāsies spēkā jauni pret Teherānu vērsi pasākumi, liekot valstīm ievērojami samazināt naftas importu no Irānas vai rēķināties ar potenciālo izstumšanu no ASV finanšu sistēmas.

Baraks pauda bažas, ka kodolieročiem bruņotā Irāna sāks reģionālas kodolbruņošanās sacensības ar Saūda Arābiju, Turciju un pat Ēģipti un sāksies tehnoloģiju un informācijas noplūde teroristu grupējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits