Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

El Baradei tomēr nolēmis nekandidēt uz Ēģiptes prezidenta amatu

Viens no pazīstamākajiem Ēģiptes opozīcijas pārstāvjiem Nobela Miera prēmijas laureāts Mohameds El Baradei sestdien paziņoja par lēmumu tomēr nekandidēt Ēģiptes prezidenta vēlēšanās.

"Mana sirdsapziņa neļauj man kandidēt uz prezidenta vai kādu citu oficiālu amatu, ja vien nav īstas demokrātijas," teikts El Baradei izplatītajā paziņojumā.

Pēc El Baradei domām, viņam nav vietas Ēģiptes politikā, jo valsti joprojām vada vecā režīma simboli.

"Esmu domājis, kāds būtu labākais veids, kā man kalpot revolūcijas mērķiem, un sapratis, ka man nav piemērots neviens oficiāls amats, pat ne prezidenta postenis. Tiek veikti priekšdarbi prezidenta ievēlēšanai pirms konstitūcijas izveidošanas, kas noteiktu attiecības starp [tiesu, izpildvaru un likumdošanas] varām un aizsargātu brīvības," norāda bijušais ANO Starptautiskās atomenerģijas aģentūras (IAEA) vadītājs.

Viņš velta atzinīgus vārdus jauniešiem, kas pērn organizēja plašos protestus pret gadu desmitiem valdījušā prezidenta Hosni Mubarka režīmu, taču uzsver, ka "bijušais režīms nav gāzts".

"Netika pieņemts lēmums valsts institūciju, jo īpaši valsts mediju un tiesu sistēmas, attīrīšanai no vecā režīma simboliem," spriež El Baradei, uzsverot, ka joprojām Ēģiptē zeļ korupcija.

Starp pārējiem desmit cilvēkiem, kuri pauduši gatavību kandidēt uz Ēģiptes prezidenta posteni, vienīgais ar starptautisku atpazīstamību ir bijušais Arābu līgas vadītājs Amrs Musa.

Musa jau paudis nožēlu par El Baradei lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits