Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Erbīlas lidosta Kurdistānā pakļauta drona raķešu uzbrukumam

Irākas Kurdistānas autonomā reģiona galvaspilsētas Erbīlas lidosta trešdien tika apšaudīta ar raķetēm no drona (bezpilota lidaparāta), izraisot eksploziju, paziņoja Kudistānas Iekšlietu ministrija.

Domājams, ka uzbrukums bija vērsts pret ASV karavīriem, kas bāzējušies Erbīlas lidostā.

"Drons, kas bija uzlādēts ar trotilu (TNT), uzbruka [ASV vadītās] koalīcijas bāzei Erbīlas lidostā," paziņoja Kudistānas Iekšlietu ministrija. Tā piebilda, ka sprādzienā neviens nav cietis, bet ir nodarīti postījumi kādai ēkai.

Visas pieejas lidostai tika nobloķētas ar drošības kordonu, bet gaisa satiksme netika pārtraukta.

Atbildību par šo uzbrukumu vēl neviens nav uzņēmies, bet proirāniskos kanālos lietotnē Telegram to atzinīgi novērtēja proirānisks grupējums, kurš tika vainots līdzīgā uzbrukumā februāra vidū. 

"Šķiet, ka tie paši kaujinieki, kas uzbruka lidostai pirms diviem mēnešiem, to izdarījuši atkal," tviterī paziņoja bijušais Irākas ārlietu ministrs un ievērojams kurdu politiķis Hošjars Zebari. "'Šī ir skaidra un bīstama eskalācija."

Kopš ASV prezidenta amatā 20.janvārī stājās Džo Baidens, ir notikuši apmēram 20 bumbu vai raķešu uzbrukumi Irākas bāzēm, kurās uzturas ASV karavīri vai diplomāti.

15.februārī tika izšautas vairāk nekā 10 raķetes uz militāru kompleksu Erbīlas lidostā, nogalinot vienu Irākas civiliedzīvotāju un vienu ārzemju līgumdarbinieku, kurš strādāja pie ASV vadītās koalīcijas spēkiem. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās grupējums Awliyaa al-Dam (Asins sargi), kas arī solīja turpināt uzbrukumus ASV spēkiem Irākā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits