Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

FOTO: Apple sāk jauno iPhone modeļu tirdzniecību

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija Apple Inc. piektdien pasaulē sāka viedtelefonu iPhone jauno modeļu tirdzniecību, taču patērētāji jau izteikuši neapmierinātību ar to augsto cenu.

Turklāt Apple noslēgusi jaunu vienošanos par viedtelefonu izplatīšanu Japānā ar valstī lielāko mobilo sakaru operatoru Docomo, taču plašajā Ķīnas tirgū uzņēmums ir bez jaunas alianses.

Šis faktors un cilvēku neapmierinātība ar augstajām cenām, pat par it kā lētāko iPhone 5C modeli, varētu apslāpēt parasti novērojamo grandiozo produktu tirdzniecības sākšanu, vēsta analītiķi.

Divkāršā debija tika sākta Austrālijā, kad veikali savas durvis kaislīgo patērētāju pūlim vēra plkst.8 (plkst.1 pēc Latvijas laika).

33 vecais Džimijs Ganavans pie Apple veikala Sidnejā bija pirmais, taču paudis pārsteigumu, ka šoreiz viņam savu vietu nācies ieņemt vien 20 stundas pirms veikala atvēršanas.

"Pagājušajā gadā es šeit ierados aptuveni tajā pašā laikā, taču tad jau bija izveidojusies aptuveni 20 cilvēku rinda," sacīja Ganavans.

Tikmēr Tokijā viskvēlākie fani pie Apple veikala durvīm rindu sāka veidot jau pagājušajā nedēļā un pat pārcieta nedēļas nogalē piedzīvoto taifūnu, lai tikai nepazaudētu savu vietu rindā, kas līdz atvēršanas brīdim bija izveidojusies jau aptuveni kilometra garumā, lēš policija.

Taču pasaulē kopumā atsevišķi Apple fani nav gatavi ne sēdēt rindā, ne izdot naudu par prasīto cenu.

"Oho, 1129 Austrālijas dolāri (556 lati) par "iPhone 5s" šeit Austrālijā. Tas ir vienkārši neprāts," savā tvitera kontā raksta Bils Hačisons, norādot uz jaunā modeļa 64 gigabaitu (GB) versiju, kas aprīkots ar ātrāku procesoru un pirkstu nospiedumu sensoru.

Tikmēr Deivids Smits tvīto: "Neticami - Apple par iPhone 5c ASV (ar līgumu) prasa 99 dolārus, bet 740 dolārus Austrālijā un 1200 dolārus par iPhone 5s - nav brīnums, ka Android telefoni ir populāri."

Apple jauno iPhone 5c paredzējis kā atbildi lētākiem, ar Android operētājsistēmu aprīkotiem tālruņiem, taču tā prāvā 700 dolāru cena Ķīnā to padarīs par nepieejamu vairumam patērētāju pasaulē lielākajā mobilo tālruņu tirgū, uzsver analītiķi.

Analītiķi arī norāda uz Apple kļūdu, ka kompānija nav panākusi vienošanos ar Ķīnas lielāko mobilo sakaru operētāju China Mobile, kam ir 700 miljoni abonentu.

Patlaban Apple Ķīnā ir pārdošanas līgumi ar China Unicom un China Telecom.

Kā ziņots, Apple pirmoreiz savā pastāvēšanas vēsturē izlēmusi vienā reizē izlaist divus līdzīgus produktus, pagājušajā nedēļā prezentējot divus viedtālruņa iPhone modeļus - 5S un lētāko 5C.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits