Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

FOTO: Pasaules valstu līderi pulcējas Kanādā

Nedēļas nogalē Kanādas pilsētā Toronto pulcējas pasaules valstu līderi. Par godu plānotajai G8 sanāksmei starptautiskā organizācija Oxfam, kas cīnās ar nabadzību un netaisnību, sarīkojusi fotosesiju, kurā tās pārstāvji pozē, uzvilkuši pazīstamo politiķu maskas.Oxfam aicina pasaules līderus turēt savulaik dotos solījumus.

Tā norāda: lai gan māmiņu veselība tiek saukta par prioritāti un šis jautājums ir arī G8 samita dienaskārtībā, realitātē 350 000 sieviešu ik gadu mirst dzemdībās. Divās samita dienās nevajadzīgi mirs vēl 80 sievietes un meitenes.“_Oxfam _Lielās Galvas nosūtījušas spēcīgu vēstījumu pasaulei: ir pienācis laiks pāršķirt jaunu lapu – tas ir, jaunu kļavas lapu, - un turēt savus solījumus,” teikts organizācijas paziņojumā. Lielās Galvas fotosesijā sākumā slēpušās aiz liela plakāta “Turēt solījumus”. Pēc nelielām pārdomām tās nolēmušas atgriezties pie vecās solījumu neturēšanas taktikas, parādot, kādas tās patiesībā ir. Noslīdot plakātam, Lielās Galvas palikušas stāvot un izmisīgi cenšoties slēpties -  pieticīgas kļavu lapas slēpa tikai intīmākās ķermeņa daļas, fotosesijas sižetu apraksta _Oxfam_.Lielās Galvas parādījušās arī citviet pasaulē, kur pulcējušies pasaules valstu līderi.G8 valstu pārstāvju dienaskārtībā galvenokārt ir attīstības jautājumi un palīdzības sniegšana nabadzīgākajām valstīm, lai gan ekonomiskos jautājumus nebūs iespējams ignorēt, vēsta _Reuters_. Atsevišķi plānotas G20 valstu līderu tikšanās, kurā runās par izeju no recesijas.Pirms došanās uz samitu ASV prezidents Baraks Obama nācis klajā ar mudinājumu saviem kolēģiem G20 pildīt solījumus un ierobežot banku riskanto uzvedību. Dažas stundas pirms tam ASV parlamentā panākta vienošanās par vēsturisku regulēšanas sistēmas reformu. Panākta vienošanās pārrakstīt noteikumus Volstrītai, kas var ierobežot nozares peļņu, paredzēts arī ieviest stingrāku pārraudzību un ierobežojumus.Turīgo un augošo ekonomiku klubiņš G20 veltījis miljardiem dolāru cīņai ar dziļo recesiju, taču, ekonomikām lēnām atgūstoties, arvien pieaug nesaskaņas par turpmākajiem soļiem un valstu vienotība drūp. Kā norāda _Reuters_, kopš iepriekšējās G20 sanāksmes Pitsburgā pērn septembrī globālajā ekonomikā vērojami uzlabojumi, taču Grieķijas parādu problēmas pievērsušas uzmanību sliktajam finanšu stāvoklim arī turīgākajās valstīs.Vācija un Lielbritānija ir spērušas soļus, lai ierobežotu valdību tēriņus, savukārt ASV, kuru deficīts pieaudzis līdz augstākajam līmenim kopš Otrā pasaules kara, aicinājušas būt pacietīgiem un brīdinājušas, ka atgūšanās var nebūt gana spēcīga. Jaunākie ekonomikas dati pastiprina bažas par atlabšanas noturību – piektdien publiskotie dati rāda, ka ASV ekonomikas izaugsme šā gada pirmajos trīs mēnešos bijusi mērenāka nekā sākotnēji lēsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits