Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

G20 valstis ir vienisprātis par nepieciešamību palielināt SVF rīcībā esošo līdzekļu apjomu

Tā dēvētās G20 grupas finanšu ministru un centrālo banku vadītāju vietnieku sanāksmē, kas notika Meksikas galvaspilsētā, panākta vienprātība par nepieciešamību palielināt Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) rīcībā esošos līdzekļu apjomu, taču konkrētas summas pagaidām nav apspriestas.

Šonedēļ SVF izteiktajai prasībai palielināt tā rīcībā esošos līdzekļus par 500 miljardiem ASV dolāru tika atvēlēta svarīga vieta 19 pasaules lielāko ekonomiku un Eiropas Savienības (ES) pārstāvju sanāksmes dienaskārtībā. Pēc divas dienas ilgušās sanāksmes Meksikas finanšu ministra vietnieks Gerargo Rodrigess preses konferencē norādīja, ka dalībnieku vidū valdījusi vienprātība par nepieciešamību piešķirt papildus līdzekļus SVF.

Tomēr viņš piebilda, ka diskusijas par konkrētiem skaitļiem un konkrētām vajadzībām, kam tērējami atvēlētie papildus līdzekļi, nav vēl uzsāktas. Vienlaikus viņš norādīja, ka arī tām valstīm, kas neietilpst G20 grupā, nāksies piedalīties SVF rīcībā esošo līdzekļu apjoma palielināšanā. Šobrīd SVF rīcībā ir aptuveni 385 miljardi dolāru.

Kamēr ES valstis jau paudušas gatavību papildus piešķiet 150 miljardus eiro, ASV paziņojušas, ka to plānos nav piešķirt jaunus aizdevumus, un pagājušā gada nogali iezīmēja domstarpības šajā jautājumā starp G20 valstu līderiem. Izskan pieņēmumi, ka SVF mēģinās lielāko daļu no nepieciešamajiem papildus līdzekļiem iegūt no tā dēvētajām strauji augošajām ekonomiskajām lielvarām - Ķīnas, Brazīlijas, Indijas un Krievijas.

Mehiko notikušās sarunas ir viena no sanāksmēm, kurām jāsagatavo 25. un 26.februārī gaidāmais G20 finanšu ministru un centrālo banku vadītāju samits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits