Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ģimenes strīds Japānas sintoistu priesteru starpā izvēršas slaktiņā ar zobenu

Slaktiņā sintoistu svētnīcā Tokijā ar samuraju zobenu nogalināta virspriesteriene, bet pēc tam uzbrucējs izdarījis pašnāvību, vēsta BBC.

Uzbrukumā nogalināta svētnīcas virspriesteriene, bet pēc tam uzbrucējs nodūris arī savu sievu, kas, pēc visa spriežot, bija līdzgaitniece uzbrukumā, jo bija paguvusi ievainot priesterienes šoferi. Tad uzbrucējs izdarīja pašnāvību. 

Abi priesterieni un viņas šoferi sagaidīja pie svētnīcas, kur arī notika uzbrukums.

Tiek ziņots, ka uzbrucējs - 56 gadus vecais Šigenaga Tomioka - bijis virspriesterienes Nagako Tomiokas brālis, un slaktiņa iegansts bijušas domstarpības par to, kuram pienākas gods vadīt svētnīcu.

Uzbrucējs pats ilgus gadus bijis minētās svētnīcas, kas Tokijā ir labi zināma, galvenais priesteris, un šo amatu pārņēmis no sava tēva aizvadītā gadsimta 90. gados, bet 2001. gadā amatu atkal ieņēmis viņa tēvs, kurš par hierarhijā otro augstāko priesteri svētnīcā iecēlis uzbrucēja māsu Nagako. Nav zināms, kāpēc uzbrucējs savulaik tika no amata atcelts, bet zināms, ka viņš šo pavērsienu uztvēris ļoti sāpīgi un ilgstoši draudējis savai māsai. 2006. gadā vīrietis pēc draudu vēstules nosūtīšanas arī ticis arestēts. 2010. gadā abu tēvs atkāpās no galvenā priestera amata, to nododot savas meitas pārziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits