Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ginesa Rekordu grāmatā tiks iekļauts Frenks un Luī - kaķis ar diviem purniņiem

Kaķis ar diviem purniņiem vārdā Frenks un Luī (Frank and Louie) iekļauts Ginesa Rekordu grāmatā kā šobrīd pasaulē vecākais kaķis ar šādu pataloģiju (the world's longest living Janus cat) – 8. septembrī Frenkam un Luī palika 12 gadi, vēsta aģentūra Reuters. .

Frenka un Luī saimniece ir ASV Masačūsetas štata iedzīvotāja vārdā Martija (sieviete lūgusi neminēt presē viņas uzvārdu, lai izvairītos no pārliekas ziņkārīgo tautiešu uzmanības). Kā vēsta laikraksts Worcester Telegram and Gazette, Martija par neparastā kaķa saimnieci kļuvusi 1999. gadā, kad strādājusi par veterināro medmāsu kādā dzīvnieku aprūpes centrā.

Pēc Martijas vārdiem, kaķēns ar diviem purniņiem vienas dienas vecumā atnests uz veterināro centru iemidzināšanai. Tomēr medmāsa nolēmusi uzņemties rūpes par viņu, pat neraugoties uz to, ka parasti dzīvnieki ar šādām novirzēm dzīvo tikai no vienas līdz četrām dienām pēc dzimšanas. Pateicoties jaunās saimnieces gādībai, Frenkam un Luī izdevās izvairīties no šāda likteņa un izaugt par visādi citādi pilnībā veselu kaķi.

Frenkam un Luī ir divas mutes, divi deguni un divas funkcionējošas acis (trešā acs, kas atrodas purniņa vidū, ir akla). Neparastajam dzīvniekam ir vienas smadzenes, un tādēļ abi viņa purniņi sinhroni reaģē uz apkārt notiekošo. Kad kaķis ēd, viņš to dara ar galvas labo pusi, kurā atrodas Frenka purniņš. Savukārt Luī deguns šajā laikā kustās.

Frenka un Luī attīstības traucējums saucas diprosopija (diprosopia) – divu seju (dzīvnieku gadījumā – purnu) esamība vienai galvai. Tomēr kaķa saimniece atzīmējusi, ka divi purniņi nekādi netraucē viņas audzēknim. Frenks un Luī dzīvo Martijas mājās kompānijā ar suni, vēl vienu kaķi un papagaiļiem. Pēc rakstura Frenks un Luī ir vairāk līdzīgs sunim, nekā kaķim, uzsvērusi viņa saimniece. Kaķis mīl pastaigāties pavadā un vizināties automašīnā.

Kā aģentūrai Reuters paziņojusi Ginesa Rekordu grāmatas pārstāve, neparastā kaķa dzīvesstāsts tiks iekļauts grāmatas 2012. gada izdevumā. Jāpiebilst, ka Frenks un Luī par pasaulē visilgāk dzīvojošo kaķi ar diviem purniņiem kļuva vēl 2006. gadā, taču dažādu apstākļu sakritības rezultātā – kaķa saimniece pārcēlās dzīvot uz citu štatu, nebija pārliecinošu pierādījumu, ka Frenks un Luī tiešām ir kaķis – rekordists – Ginesa Rekordu grāmatā tiks iekļauts tikai tagad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits