Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Gingričs pieļauj iespēju atbalstīt Romniju cīņā par republikāņu nomināciju

Bijušais ASV Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs otrdien solīja, ka cīņā par republikāņu partijas nomināciju atbalstīs bijušo Masačūsetsas gubernatoru Mitu Romniju, ja viņš priekšvēlēšanās būs ieguvis pietiekami liela partijas konvencijas delegātu skaita atbalstu.

Ja Romniju neatbalstīs vairums delegātu, "es uzskatu, jums būs viena no interesantākajām atklātajām konvencijām Amerikas vēsturē", turpinot kampaņu Mērilendas štatā, kur jaunnedēļ notiks priekšvēlēšanas, sacīja Gingričs.

Eksspīkera kampaņai trūkst finanšu, turklāt viņa cerības par atgriešanos līderpozīcijās pēc balsojumiem ASV dienvidu štatos nav piepildījušās. Neraugoties uz to, Gingričs solījis, ka turpinās aktīvu kampaņu arī partijas konvencijā, kas sāksies Tampā, Floridā, 27.augustā.

Tomēr tagad sarunā ar žurnālistiem viņš signalizēja par pārmaiņām savā nostājā. Gingričs sacīja - ja līdz 26.jūnijam, kad Jūtas štatā notiks pēdējās republikāņu priekšvēlēšanas, Romnijs būs ieguvis 1144 konvencijas delegātu atbalstu, kas ir nepieciešams nominācijai, "saprotams, es viņu atbalstīšu, un es ar prieku darīšu visu, ko vien varu, lai palīdzētu sakaut Baraku Obamu".

Atbilstoši ziņu aģentūras The Associated Press aprēķiniem Romnijam patlaban ir 568 delegāti. Tas ir nedaudz mazāk nekā puse no nepieciešamajiem 1144 delegātiem, bet četras reizes vairāk nekā Gingričam, kuram ir 135 delegāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits