Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Huntas līderis: Ēģiptes prezidenta vēlēšanas tiks sarīkotas līdz 2012.gada jūnija beigām

Prezidenta vēlēšanas Ēģiptē tiks sarīkotas līdz 2012.gada jūnija beigām, un, ja tas būs nepieciešams, tiks organizēts referendums par tūlītēju varas nodošanu, otrdien apliecināja militārās huntas līderis feldmaršals Huseins Tantavi.

Pēc prezidenta Hosni Mubraka gāšanas varu pārņēmušais Tantavi arī sacīja, ka ir pieņēmis līdzšinējā ministru kabineta demisiju, vienlaikus uzsverot, ka pēc nedēļas paredzētās parlamenta vēlēšanas notiks, kā plānots.

Valdošā Bruņoto spēku augstākā padome (BSAP) "nelolo cerības paturēt varu un vēlas nodot atbildību nekavējoties, ja tauta tā vēlēsies, to apliecinot vispārēja referenduma ceļā, ja nepieciešams," sacīja Tantavi.

Viņš arī norādīja, ka armijas padome ir pieņēmusi līdzšinējā premjerministra Esama Šarafa valdības demisiju un "uzdevusi tai turpināt darbu, līdz būs izveidota jauna valdība, lai vadītu pāreju, sadarbojoties ar augstāko padomi".

Hunta arī ir apņēmības pilna, kā plānots, sarīkot 28.novembrī parlamenta vēlēšanas un "līdz 2012.gada jūnija beigām republikas prezidenta vēlēšanas".

Kad ziņas par Tantavi runu bija sasniegušas Kairas Brīvības laukumu, kur tajā laikā notika plaša protesta demonstrācija pret huntas varu, protestētāji izsauca huntas līderi nosodošus saukļus. "Tauta grib feldmaršala gāšanu," sauca demonstranti.

"Mēs nevaram ticēt tam, ko viņš saka. Viņš ir bijis BSAP galmā vairākus mēnešus, un viņi neko nedara," sacīja protestētājs Ibtisams al Hamalavi.

"Viņš ir Mubaraka kopija," norādīja cits demonstrācijas dalībnieks Ahmeds Mamduhs.

"Tā ir gluži kā Mubaraka runa. Tantavi jāatkāpjas. Tas arī viss," noteica ietekmīgās Musulmaņu brālības biedrs Abdelrahmans Ibrahims.

Pēc četrām dienām, kurās pieredzētas asiņainas sadursmes policijas un demonstrantu starpā, Kairas Brīvības laukumā otrdien demonstrācijā bija pulcējušies desmiti tūkstoši cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits