Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iedzīvotājiem Covid-19 epicentrā Ķīnā atļauts atgriezties darbā un izmantot sabiedrisko transportu

Ķīnas vidienē, kur pirmo reizi tika konstatēta koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, cilvēkiem atļauts atgriezties darbā un atsācis kursēt sabiedriskais transports.

Karantīnas pasākumi Uhaņā atviegloti pēc varasiestāžu paziņojuma, ka Ķīnā pēdējo 24 stundu laikā apstiprināti 39 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, bet visi jaunie gadījumi ir "importēti".

Uhaņas iedzīvotājiem, kas tiek uzskatīti par veseliem, atļauts pārvietoties pa pilsētu un braukt ar autobusiem vai metro, bet viņiem visu laiku jānēsā līdzi identifikācijas dokumenti, atklāja amatpersonas.

Pilsētas iedzīvotājiem arī atļauts atgriezties darbā, ja viņiem ir attiecīga darba devēja atļauja, un viņi drīkst atstāt pilsētu, lai dotos uz citiem Hubei provinces rajoniem, ja viņiem pirms tam veikts Covid-19 tests, kas bijis negatīvs, un izsniegts sertifikāts, kas to apliecina.

Covid-19, kas, kā tiek uzskatīts, pirmo reizi parādījās decembrī Uhaņas dzīvnieku tirgū, strauji izplatījās pilsētā un apkārtējos reģionos. Lai ierobežotu tā izplatību, 23.janvārī Uhaņa tika noslēgta, un pēcāk tika noslēgta visa Hubei province, kurā dzīvo gandrīz 60 miljoni cilvēku.

Stingrie karantīnas pasākumi ļāva ierobežot vīrusa izplatību un pēdējās piecās dienas Hubei nav reģistrēts neviens jauns inficēšanās gadījums.

Taču Uhaņā miruši vēl astoņi inficētie cilvēki, liecina jaunākie dati.

Kamēr Ķīnā Covid-19 izplatība samazinās, pārējā pasaulē valstis steidzas noteikt stingrākus karantīnas pasākumus, lai palēninātu slimības izplatību.

Ķīnai bažas rada tā dēvētie importētie Covid-19 gadījumi, kuru skaits pēdējās nedēļās ir pakāpeniski pieaudzis un jau pārsniedzis 350.

Daudzas Ķīnas pilsētas ir noteikušas stingrus karantīnas pasākumus iebraucējiem no ārvalstīm.

Varasiestādes paziņojušas, ka visas lidmašīnas, kuru galamērķis ir Pekina, tiks novirzītas uz citām pilsētām, kur lidaparāti un pasažieri tiks pārbaudīti. Pasažieri, kuriem Covid-19 tests būs negatīvs, varēs doties tālāk uz Pekinu, kur viņi tiks nosūtīti uz karantīnu.

Ķīnā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta vairāk nekā 81 000 cilvēku, no kuriem 3270 ir miruši.

Top komentāri

Vietējais
V
...un ir kāds muļķis kas visam tam tic, ko stāsta Ķīnas oficiālie mēdiji? Kamdēļ Ķīnā nav vietējās saslimšanas??? Tādēļ ka vietējiem vienkārši vairs neveic testus uz COVID-19. Ja kādam vel šaubas var palasīt Honkongas ziņu portālā - https://news.rthk.hk/rthk/en/component/k2/1516240-20200323.htm
sarkano teroristu uzbrukums?
s
krievu,kubieshu un kjinieshu doktori tagad dikti teatrali ieradushies paliidzet,un lielakajos zinju portalos ir sho sarkano teroristu apmaksatie rakstelji par vinju "palidzibu"...,bet vai patiesibaa kjiieshu un krievu "tuuristi" nav tie,kas to koronu organizeti un koordineti izshpricejushi ASV un Eiropas valstiis publiskaas vietaas????????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits