Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Indijā ar jauno koronavīrusu inficēto cilvēku skaits pārsniedzis pusmiljonu

Indijā ar jauno koronavīrusu inficēto cilvēku skaits pārsniedzis pusmiljonu un pēdējās diennakts laikā vien atklāti aptuveni 18 500 jauni inficēšanās gadījumi, sestdien paziņojušas šīs valsts varas iestādes.

Inficēšanās apstiprināta kopumā 509 000 cilvēkiem un vīrusa izraisītā slimība Covid-19 prasījusi 15 685 cilvēku dzīvības. Aizvadītajā diennaktī miruši 385 cilvēki.

Ekspertu prognozes liek domāt, ka pandēmija Indijā nesasniegs maksimumu vēl vairākas nedēļas un inficēšanās gadījumu skaits līdz jūlija beigām varētu pārsniegt miljonu.

Vairāki valsts štati apsver jaunu karantīnas pasākumu ieviešanu, tikmēr valsts mēroga karantīna, kas ieviesta 25.martā, pakāpeniski tiek atvieglināta, lai mazinātu kaitējumu ekonomikai.

Vissmagāk vīruss skāris Indijas blīvi apdzīvotās pilsētas, un galvaspilsētā Deli vien reģistrēti 80 000 inficēšanās gadījumi, bet prognozēts, ka nākamā mēneša laikā to skaits var pārsniegt pusmiljonu. Lai atvieglotu milzīgo slimnīcu noslodzi, varas iestādes pacientu izmitināšanai jau sākušas izmantot vilcienu vagonus un pārņēmušas savā ziņā arī viesnīcas un banketu zāles.

Inficēšanās gadījumu skaita ziņā Indija šobrīd ieņem ceturto vietu pasaulē aiz ASV, Brazīlijas un Krievijas, bet mirstība no Covid-19 valstī ir krietni zemāka.

Eksperti saka, ka atšķirībā no Ķīnas, kur pandēmija koncentrējās lielākoties ap Uhaņu un dažām citām pilsētām, Indijā tā izvērsusies plašāk, radot nopietnu izaicinājumu veselības aprūpes sistēmai, un iespējams, ka tuvāko mēnešu laikā tiks pieredzēti vairāki maksimumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits