Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Irānas vēstnieks ANO brīdina Rietumus nepastiprināt spiedienu pret Teherānu

Irānas vēstnieks ANO Muhameds Hazaī trešdien brīdinājis Rietumus, ka spiediena pastiprināšana pret Teherānu saistībā ar tās kodolprogrammu var sagraut cerības uz risinājumu sarunu ceļā.

Paredzēts, ka 26.februārī Kazahstānā pēc astoņu mēnešu pārtraukuma atsāksies Irānas sarunas ar sešām lielvarām - pieciem ANO Drošības padomes pastāvīgajiem locekļiem un Vāciju.

Hazaī norādīja, ka Irāna vēlas sarunas, bet nosodīja Rietumu sankciju taktiku. "Spiediena palielināšana var radīt tikai vēl lielāku neuzticību, novedot pie tā, ka Irāna (..) zaudē cerības uz vienošanos sarunu ceļā," norādīja Hazaī. "Kamēr pret Irānu tiks vērsts spiediens, kamēr pie mūsu kakla būs pielikts zobens, (..) tās nav sarunas, tādēļ irāņi to nevar akceptēt," viņš piebilda.

Hazaī norādīja, ka ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija ir pieteikusi "ekonomisko karu" Irānai, bet vienlaikus uzsvēra, ka Irānas līderi ir atzinīgi uzņēmuši nesenos ASV aicinājumus iesaistīties diplomātiskās sarunās.

Šādām sarunām būtu jābalstās abpusējā cieņā un "atmetot divu virzienu -spiedienu un sarunu - politiku", viņš piebilda. Tomēr diplomāti jau norādījuši, ka necer uz lielu progresu Kazahstānā gaidāmajās sarunās, lai gan lielvaras gatavojas nākt klajā ar jauniem piedāvājumiem.

Irānas kodolprogramma ir problemātisks jautājums jau gadiem ilgi. Izraēlai un Rietumiem ir aizdomas, ka Irānas kodolprogrammas mērķis ir kodolieroču radīšana, bet Teherāna apgalvo, ka tā domāta tikai un vienīgi civiliem mērķiem. Izraēla iespējamo Irānas kodolbruņojumu uzskata par apdraudējumu savai pastāvēšanai un pieļauj militāra uzbrukuma iespēju Irānas kodolobjektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits