Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Izraēlā apglabāti Tulūzas uzbrukuma upuri

Tūkstošiem sērotāju trešdien Jeruzalemē pēdējā gaitā pavadīja Tulūzā, Francijas dienvidrietumos, apšaudē līdzās ebreju skolai nogalinātos bērnus un skolotāju. Jeruzalemes nomalē Givatšaulas kapsētā aptuveni 2000 sērotāju vidū bija arī Francijas ārlietu ministrs Alēns Žipē, kā arī 50 nogalināto piederīgie un draugi, kas šorīt ieradās Izraēlā.

Apšaudē pirmdien Tulūzā tika nogalināts 30 gadus vecais skolotājs Jonatāns Sandlers, divi viņa dēli - piecus gadus vecais Arije un četrus gadus vecais Gabriēls - un septiņus gadus vecā Mirjama Monsonego. Viņu mirstīgās atliekas otrdien tika nogādātas no Tulūzas Parīzē un tad tālāk uz Izraēlu. Tuvinieki bija pauduši vēlmi, lai upuri tiktu apglabāti tur.

Ceremonijā sērotāji pulcējās ap četru nogalināto līķiem. Skolotāja un viņa dēlu mirstīgās atliekas bija ietītas baltos lūgšanu lakatos, bet nogalinātā meitene - zilā lakatā ar zeltainu ornamentu.

Rabīns lasīja psalmu vārdus, kamēr no saviem no upuriem pēdējo reizi atvadījās viņu vistuvākie cilvēki - Mirjamas vecāki, kā arī skolotāja atraitne un nogalināto zēnu māte Eva Sandlere.

"Tam, kurš grib attaisnot naidu, ir jāzina, ka naidam nav izskaidrojuma," uzrunājot pavadītājus, sacīja Izraēlas parlamenta spīkers Reuvens Rivlins. "Daudzo skolēnu slepkavībai Tulūzā nav izskaidrojuma. Nav un nebūs izskaidrojuma teroraktiem pret ebrejiem, lai arī kur tie notiktu."

Īsi pirms bērēm Žipē apliecināja, ka Tulūzas apšaude sasaistījusi Izraēlu un Franciju. "Savā ziņā tās bija mūsu abu valstu asinis, kas otrdien tika izlietas skolā Ozar Hatorah," pēc tikšanās ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu sacīja ministrs, apliecinot, ka ir ieradies, lai "dalītos Sandleru un Monsonego ģimeņu bēdās".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits