Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Izraēla un Turcija paziņo par vēstnieku apmaiņu

Turcija un Izraēla paziņojušas par vēstnieku apmaiņu, pabeidzot attiecību normalizēšanas procesu pēc 2010.gadā notikušā Izraēlas uzbrukuma Gazas joslas palīdzības kuģim.

Par Turcijas jauno vēstnieku Izraēlā kļūs Kemals Ekems, kurš bijis Turcijas valdības augsta ranga ārpolitikas padomnieks. Turcijas vēstnieka postenis Izraēlā bija vakants kopš 2010.gada.

Šis Ankaras solis seko dienu pēc tam, kad arī Izraēla nosauca savu vēstnieku Turcijā. Šo amatu ieņems pašreizējais Izraēlas vēstnieka vietnieks Lielbritānijā Eitans Naehs.

Vēstnieku apmaiņa iezīmē noslēgumu sešus gadus ilgušajai spriedzei abu valstu attiecībās.

Abu valstu attiecības ievērojami pasliktinājās pēc tam, kad 2010.gadā Izraēlas uzbrukumā starptautiskajos ūdeņos Gazas joslas palīdzības kuģim Mavi Marmara tika nogalināti 10 turku aktīvisti. Pēc tam no Izraēlas tika atsaukts Turcijas vēstnieks.

Izraēla atvainojusies par uzbrukumu, ļāvusi nogādāt Turcijas palīdzību Gazas joslai caur savām ostām un samaksājusi 20 miljonu dolāru lielu kompensāciju nogalināto ģimenēm. Izraēla tomēr nav atcēlusi Gazas joslas blokādi.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir asi kritizējis Izraēlas militārās operācijas Gazas joslā, vienā brīdī pat apsūdzot Izraēlu genocīda mēģinājumā. Ankara tiek uzskatīta par tuvu palestīniešu islāmistu grupējumam Hamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits