Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Izraēlas homoseksuāļu kopienu satriec uzbrukums

Izraēlas liberālākās pilsētas Telavivas iedzīvotājus šokējusi naktī uz svētdienu notikusī apšaude vietējā geju un lesbiešu pulcēšanās vietā, kuras laikā nogalināti vismaz divi, bet ievainoti trīspadsmit cilvēku. Svētdien simtiem policistu iesaistījās nezināmā uzbrucēja meklēšanā, vēsta Reuters.

Aculiecinieki stāsta, ka maskējies vīrietis iebrucis Telavivas Geju un lesbiešu asociācijai piederošajā klubā, kur, kā ierasts sestdienās, noticis iknedēļas pasākums homoseksuāli orientētiem jauniešiem. Melnā tērptais noziedznieks atklājis uguni un šāvienus raidījis haotiski ar mērķi ievainot pēc iespējas vairāk cilvēku. Pēc apšaudes viņš aizbēdzis.

Uzbrukumā nogalināts 26 gadus vecs vīrietis un sešpadsmitgadīga meitene. Daži no ievainotajiem par savu dzīvību vēl cīnās.

Izraēlas geju kopiena ir satriekta par notikušo un uzskata, ka tas ir atklāts brīdinājums visai valsts homoseksuāļu kopienai. "Izraēlas, Telavivas geju kopiena šodien saņēma vēstījumu, ļoti nopietnu vēstījumu, sarkano gaismu, ka Izraēla un Telaviva vairs nav droša vieta nevienam," sacīja Izraēlas homoseksuāļu kopienas līderis Janivs Veismans.

Līdz šim Telaviva uzskatīta par valsts tolerantāko pilsētu un kļuvusi par populāru Izraēlas homoseksāļu pulcēšanās vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits