Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Japāna nesūtīs valdības delegāciju uz Pekinas olimpiskajām spēlēm

Japāna nesūtīs valdības delegāciju uz februārī paredzētajām 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm, piektdien paziņojusi Tokija, un sagaidāms, ka tas vēl vairāk saasinās tās attiecības ar Pekinu.

Japāna šo lēmumu pieņēmusi, sekojot ASV, kas Ķīnas pieļauto cilvēktiesību pārkāpumu dēļ paziņojušas par Pekinas olimpisko spēļu diplomātisko boikotu.

Tokija uz Pekinu tomēr nosūtīs dažas amatpersonas, kas tieši saistītas ar olimpiskajām spēlēm, preses konferencē pavēstīja kabineta vecākais sekretārs Hirokazu Matsuno.

Viņu vidū būs 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu organizācijas komitejas vadītājs Seiko Hasimoto, kā arī nacionālo olimpisko un paraolimpisko komiteju vadītāji.

"Japāna uzskata, ka Ķīnai ir svarīgi nodrošināt brīvību, cilvēka pamattiesību un likuma varas ievērošanu, kas ir starptautiskās sabiedrības universālās vērtības," uzsvēra Matsuno.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Japānas valdības delegācijas atteikšanās doties uz Pekinu nav saistīta ar kādu "konkrētu terminu", ļaujot noprast, ka Tokijas lēmumu nevajadzētu kvalificēt kā "boikotu".

Tokija parasti ietur mērenāku toni jautājumos, kas saistīti ar cilvēktiesībām Ķīnā, ņemot vērā Japānas atkarību no tās preču noieta Ķīnas tirgū.

Taču valdošās Liberāldemokrātiskās partijas rindās pieaug spiediens uz premjerministru Fumio Kisidu, lai panāktu stingrāku nostāju attiecībās ar Pekinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits