Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaunzēlande atzīst visu Hamās par teroristu organizāciju

Jaunzēlande ceturtdien kļuva par vienu no pēdējām Rietumu valstīm, kas atzinušas visu palestīniešu kaujinieku grupējumu Hamās par teroristu organizāciju.

Jaunzēlandes valdība paziņoja, ka "Hamās" 7.oktobra uzbrukumi Izraēlai ir sagrāvuši uzskatu, ka šī grupējuma politiskais spārns un militārais spārns varētu tikt nošķirti.

"Organizācija kopumā ir atbildīga par šiem šaušalīgajiem teroristu uzbrukumiem," atzina Jaunzēlandes valdība.

Šis atzinums nozīmē, ka Jaunzēlandē tiks iesaldēti "Hamās" aktīvi un tiks aizliegts sniegt šai organizācijai "materiālu atbalstu".

""Hamās" teroristu uzbrukumi 2023.gada oktobrī bija brutāli, un mēs tos esam skaidri nosodījuši," paziņoja Jaunzēlandes premjerministrs Kristofers Laksons.

Viņš uzsvēra, ka atzinums attiecas uz "Hamās", nevis uz palestīniešiem Gazas joslā un visā pasaulē, un norādīja, ka humānā palīdzība tiks turpināta. 

Jaunzēlande kopš 2010.gada bija atzinusi "Hamās" militāro spārnu "Izedina al Kasama brigādes" par teroristu organizāciju, bet līdz šim nebija sekojusi citu Rietumvalstu piemēram atzīt par tādu visu "Hamās".

"Hamās" 2006.gadā uzvarēja vēlēšanās Gazas joslā un kopš tā laika ir pārvaldījis šo palestīniešu teritoriju, nerīkojot jaunas vēlēšanas.

Daži Jaunzēlandes politiķi ir apgalvojuši, ka par teroristu organizāciju vajadzētu atzīt arī Izraēlas Aizsardzības spēkus to īstenotās Gazas joslas bombardēšanas kampaņas dēļ.

Šāds solis ir maz ticams, bet Jaunzēlande ceturtdien paziņoja ari par sankciju noteikšanu apmēram 10 "ekstrēmistiskiem izraēliešu kolonistiem", kas apsūdzēti vardarbībā pret palestīniešiem Jordānas Rietumkrastā. Šiem kolonistiem, kuru vārdi netika publiski nosaukti, ir noteikts aizliegums iebraukt Jaunzēlandē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits