Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunzēlande sūtīs miera uzturētājus uz Zālamana salām

Jaunzēlande trešdien paziņojusi, ka nosūtīs uz Zālamana salām karavīrus un policistus, pievienojoties Austrālijas, Fidži un Papua-Jaungvinejas centieniem atjaunot kārtību pēc grautiņiem, kurus sarīkojuši pret valdību noskaņotie protestētāji.

Ceturtdien uz Zālamana salām tiks nosūtīta militārā situācijas izvērtēšanas vienība aptuveni 15 cilvēku sastāvā, kurai nedēļas nogalē sekos lielāka karavīru un policistu grupa 50 vīru sastāvā, teikts valdības paziņojumā.

"Mūs dziļi satrauc nesenie pilsoniskie nemieri un grautiņi Honiarā, un pēc Zālamanu salu valdības vakardienas pieprasījuma mēs rīkojāmies ātri, lai sniegtu palīdzību ilgstoša miera un drošības atjaunošanā," savā paziņojumā norādījusi premjerministre Džasinda Ārderna.

Zālamana salu valdība Jaunzēlandes palīdzību oficiāli pieprasīja nedēļas sākumā.

Pagājušajā nedēļā protestu laikā pret premjerministru Manasehu Sogavari Honiarā tika nodedzināti vairāki desmiti ēku un izlaupīti veikali.

Austrālija un Papua-Jaungvineja jau nosūtījušas miera uzturētājus uz Zālama salām. Savukārt Fidži paziņojusi, ka ceturtdien nosūtīs uz Honoiru 50 karavīru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits