Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jemenas kaujinieki sagrābuši militāro bāzi netālu no Adenas

Jemenas šiītu huti kaujinieki trešdien sagrābuši savā kontrolē militāro bāzi netālu no prezidenta Abdrabuha Mansura Hadi patvēruma vietas Adenas, atklāja kāda Jemenas armijas militārpersona.

Pēc nelielām sadursmēm ar Hadi lojālajiem spēkiem huti kaujinieki ieņēma Al Anadas gaisa spēku bāzi, aģentūrai AFP norādīja militārpersona.

Vēl tikai piektdien ASV no bāzes evakuēja visus Jemenā vēl palikušos karavīrus, palielinot Rietumu bažas par augošo nestabilitāti šajā valstī.

Jemena atzinusi, ka amerikāņu militārpersonas, kas bija izvietotas Al Anadas bāzē, vāca izlūkošanas informāciju bezpilota lidaparātu uzbrukumiem.

Pēc bāzes sagrābšanas huti kaujinieki virzījās tālāk uz dienvidiem, nonākot tikai trīs kilometrus no Lehidžas provinces galvaspilsētas, kas atrodas blakus Adenai.

Šiītu huti kaujinieki pagājušajā mēnesī ieņēma valsts galvaspilsētu Sanu, piespiežot Hadi bēgt uz Adenu, kas atrodas valsts dienvidos.

Nedēļas nogalē huti sagrāba savā kontrolē Jemenas trešo lielāko pilsētu Taizu, paplašinot savu ietekmi tālāk uz dienvidiem.

Tiek uzskatīts, ka Jemenas eksprezidents Ali Abdulla Salehs, kurš demisionēja 2012.gada sākumā pēc gadu ilgas tautas sacelšanās, atbalsta huti kaujiniekus, cerot atgūt zaudēto ietekmi.

Hadi otrdien aicināja ANO Drošības padomi pieņemt saistošu rezolūciju, kurā valstis tiktu lūgtas nekavējoties visiem līdzekļiem atbalstīt Jemenas valdību cīņā pret huti kaujiniekiem, kas kuru katru brīdi gatavojoties uzbrukt Adenai un vairākām citām stratēģiski svarīgām pilsētām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits