Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kadafi pārstāvis paziņo par 17 "ārvalstu algotņu" sagūstīšanu

Lībijas pilsētā Banivalidā sagūstīti 17 "ārvalstu algotņi", kuru vidū ir francūži un briti, paziņoja Muamara Kadafi pārstāvis Musa Ibrahims, vēsta aģentūra Reuters. "Algotņu grupā" ietilpst tehniskie speciālisti un militārie konsultanti, M. Ibrahims paskaidrojis intervijā Sīrijas televīzijas kanālam Arrai TV.

"Vairākums no viņiem ir francūži, grupā tāpat ir divi briti, katarietis un vienas no Āzijas valstīm pārstāvis," paziņoja M. Kadafi pārstāvis. Nekādu precīzāku informāciju M. Ibrahims nav sniedzis.

Tikmēr NATO virpavēlniecība paziņoja, ka neviens no alianses karavīriem nav nonācis M. Kadafi piekritēju gūstā. Arī Francijas un Lielbritānijas varas iestāžu pārstāvji noliedz ziņas par šo valstu pilsoņu sagūstīšanu Banivalidā.

Banivalida ir viena no nedaudzajām lielajām Lībijas pilsētām, kura joprojām atrodas Muamara Kaddafi lojālistu kontrolē. 16. septembra rītā nemiernieku Nacionālās Pārejas padomes (NPP) spēki mēģināja ieņemt Banivalidu, tomēr tās pašas dienas vakarā bija spiesti atkāpties. NPP pārstāvji nosauca atkāpšanos par "taktisku gājienu", savukārt M. Kadafi piekritēji paziņoja par sekmīgu uzbrukuma pilsētai atvairīšanu.

Nemiernieku spēki tāpat cenšas ieņemt Sirtu – M. Kadafi dzimto pilsētu. 18. septembra rītā NPP pārstāvji paziņoja, ka viņiem izdevies pārņemt kontroli pār Sirtas lidostu, taču pēc tam parādījās informācija, ka lojālisti lidostu atguvuši.

Iespējams, ka vienā no šīm pilsētām var atrasties pats M. Kaddafi. Ticamas informācijas par bijušā Lībijas līdera atrašanās vietu nav kopš 21. augusta, kad nemiernieku spēki ieņēma Tripoli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits