Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Kairā protestētāji aizdedzina prezidenta vēlēšanu kandidāta biroju

Protestējot pret bijušā premjerministra Ahmeda Šafika iekļūšanu Ēģiptes prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, pirmdien demonstranti aizdedzinājuši kandidāta biroja ēkas piebūvi. Pie Šafika biroja arestēti astoņi cilvēki, informēja policija.

Šafika biroja ēkas piebūve tika aizdedzināts īsi pēc tam, kad oficiāli kļuva zināmi prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas rezultāti, saskaņā ar kuriem vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Musulmaņu brālības kandidāts Mohammeds Mursi un bijušais gaisa spēku komandieris Šafiks, kurš īsu laiku bija tagad jau gāztā prezidenta Hosni Mubaraka premjerministrs. Ugunsdzēsējiem izdevās liesmas ātri apdzēst un par ievainotajiem ziņots netiek.

"Mēs bijā iekšpusē, kad viņi mums uzbruka. Viņi aizdedzināja garāžu, kurā atradās ģenerāļa Šafika [vēlēšanu] kampaņas literatūra," norādīja viens no Šafika darbiniekiem.

Mursi un Šafiks pārstāv atšķirīgus Ēģiptes sabiedrības strāvojumus. Mursi pārstāv politiskā islāma populāro strāvojumu, kas Mubaraka varas gados bija izslēgts no politiskā procesa, bet Šafiks tiek uzskatīts par vecā, sekulārā režīma pārstāvi.

Pēc vēlēšanu rezultātu izziņošanas daļa protestētāju atgriezās Kairas Brīvības laukumā, kur iepriekš notika plaša demonstrācija pret Šafika dalību vēlēšanās. Demonstrācijā piedalījās aptuveni 1000 cilvēku, bet vēlāk laukumā sapulcējās ēģiptieši, kuri acīmredzot bija to kandidātu atbalstītāji, kas neiekļuva vēlēšanu otrajā kārtā, un neatbalstīja ne Šafiku, ne Mursi.

Vēlēšanu rezultāti atspoguļo dziļo sašķeltību Ēģiptes sabiedrībā, kurai tagad nāksies izvēlēties starp Šafiku un Mursi - Mubaraka režīma simbolu un konservatīvo islāmistu. Kāda augsta ranga militārpersona aģentūrai AFP norādīja, ka armija ir apņēmusies tikt galā ar jebkāda veida vardarbību pirms vēlēšanām, un arī policijas amatpersonas apliecināja, ka policijas spēki ir darba gatavībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits