Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kanādā aizturēts terorismā aizdomās turētais, kurš ievainojis piecus cilvēkus

Kanādas policija paziņojusi, ka valsts rietumu pilsētā Edmontonā svētdien aizturējusi vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka ar automašīnu notriecis un pēc tam sadūris policistu, bet pēc tam ievainojis četrus cilvēkus, uztriecoties viņiem ar citu automašīnu, un ka abi incidenti tiek izmeklēti kā terorakti.

Mediji vēsta, ka vienā no aizdomās turētā vadītajām automašīnām atrasts teroristu grupējuma Islāma valsts karogs.

Edmontonas pilsētas policijas priekšnieks Rods Knehts žurnālistiem teica, ka pašlaik policija uzskata, ka aizdomās turētais rīkojies viens pats, bez līdzdalībniekiem, taču uzsvēra, ka izmeklēšana vēl ir tikai pašā sākumā.

Ņemot vērā aizdomās turētā rīcību un uzbrukumu vietās iegūtos pierādījumus, notikušais tiek izmeklēts kā terorakti, sacīts policijas paziņojumā.

Pēc policijas sniegtās informācijas, sestdien pēc astoņiem vakarā ātri braucoša balta vieglā automašīna Chevrolet Malibu iztriekusies cauri policijas nožogojumam pie Edmontonas stadiona, kur notika Kanādas futbola līgas spēle starp Edmontonas Eskimos un Vinipegas Blue Bombers.

Automobilis notriecis policistu, kas stāvējis pie patruļmašīnas, pēc tam no Chevrolet Malibu izkāpis vīrietis un sācis durt policistu ar nazi, savukārt policists izrādījis pretestību.

Pēc tam uzbrucējs aizbēdzis no notikuma vietas ar kājām, bet policists nogādāts slimnīcā.

Neilgi pirms pusnakts policija uz ielas apturējusi no kompānijas U-Haul iznomātu smago automašīnu un pamanījusi, ka tās vadītāja apliecībā minētais vārds ir līdzīgs vārdam baltā Chevrolet Malibu vadītāja apliecībā. Pēc tam vīrietis īrētajā smagajā auto aizbraucis Edmontonas centra virzienā.

Policija sākusi tam dzīties pakaļ, un pakaļdzīšanās laikā kravas mašīnas vadītājs mēģinājis tīši uzbraukt cilvēkiem uz gājēju pārejām.

"Pašlaik tiek uzskatīts, ka automašīna notriekusi četrus cilvēkus, kas ar daudziem ievainojumiem nogādāti slimnīcā," teikts policijas paziņojumā.

Pakaļdzīšanās, kurā iesaistījušās apmēram 30 policijas automašīnas, beigusies pēc pusnakts, kad smagā automašīna apgāzusies un tās vadītājs aizturēts.

Pēc policijas sniegtās informācijas, aizturētais ir 30 gadus vecs Edmontonas iedzīvotājs. Sīkākas ziņas par aizturētā personību un motīviem netiek sniegtas.

Savukārt raidsabiedrība CBC vēsta, ka vieglajā automašīnā Chevrolet Malibu atrasts teroristu grupējuma Islāma valsts karogs.

Top komentāri

reptilis
r
...tam visam ,protams,nav nekāda sakara ar Pasaules miermīlīgāko reliģiju...un vispār,paši kanādieši vainīgi,ka aizvaino jūtas rijot cūkgaļu...staigājot nepiedienīgās drēbēs...dzerot alu un ko stiprāku - netolerantie m...tas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits