Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kanādas konservatīvie izraudzījušies jaunu līderi

Kanādas Konservatīvā partija pirmdien paziņoja, ka partijas priekšsēdētāja amatā ievēlēts bijušais gaisa spēku stūrmanis Ērins O'Tūls, kam ātri būs jāmobilizē partija, lai iespējamās ārkārtas vēlēšanās mestu izaicinājumu liberālajam premjerministram Džastinam Trudo.

Pēc kampaņas, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ pamatā notika virtuāli, 47 gadus vecais O'Tūls pirmdien tika pasludināts par balsojuma uzvarētāju.

"Mums ir jāturpina norādīt uz liberāļu neveiksmēm un korupciju, bet mums arī jāparāda kanādiešiem mūsu vīzija stiprākai, pārtikušākai un vienotākai Kanādai," pieņemot līdera amatu, sacīja O'Tūls.

Partijai jāuzrunā arī progresīvie vēlētāji, jāfokusējas uz darba vietām un ekonomiku, jāpiedāvā skaidrs klimata politikas plāns, uzskata O'Tūls.

Jaunai līderis solījis atteikties no Trudo ieviestā oglekļa nodokļa, vienlaikus solot izstrādāt vides politikas plānu.

O'Tūls arī vēlas atcelt ierobežojumus attiecībā uz šaujamieročiem, ko nesen ieviesusi liberāļu valdība, kā arī noteikt lielākus ierobežojumus Ķīnas investīcijām Kanādā.

Līdzšinējais konservatīvo līderis Endrū Šīrs amatu pamet, uzņemoties atbildību par partijas nespēju sakaut Trudo 2019.gada rudens vēlēšanās.

Tiesa gan, Šīrs panāca, ka Trudo zaudē parlamentā vairākumu, bet konservatīvie palielināja pārstāvniecību līdz 121.

O'Tūlam drīzumā būs jāpieņem sarežģīts lēmums par to, vai censties panākt pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanu.

Tuvākā šāda iespēja būs septembrī, kad Trudo parlamentā būs jāgūst atbalsts vērienīgajam sociālo un vides tēriņu plānam centienos izvest Kanādu no pašreizējā ekonomikas purva.

Trudo mazākuma valdība nonākusi jaunā ētikas skandālā, saistībā ar liela valdības kontrakta piešķīrumu labdarības organizācijai, kas maksājusi viņa ģimenes locekļiem.

Tiesa gan, konservatīvajiem būs vajadzīgs vēl vismaz divu partiju atbalsts, lai sakautu liberāļus, kam parlamentā ir 155 no 338 vietām.

Kaut arī Trudo popularitāte ētikas skandāla dēļ pēdējo nedēļu laikā sarukusi, liberāļi joprojām aptaujās atrodas piecu sešu procentpunktu vadībā.

Lai panāktu pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanu, konservatīvie varētu gaidīt līdz pavasarim, uzskata daudzi politikas analītiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits