Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Karēlijā jūnijā avarējušās lidmašīnas stūrmanis bijis iereibis

Karēlijā, Krievijas Federācijas ziemeļrietumos, jūnijā avarējušās lidmašīnas stūrmanis bija piedzēries, teikts pirmdien izplatītajā Starpvalstu aviācijas komitejas izmeklēšanas ziņojumā.

Toreiz, lidmašīnai nogāžoties uz šosejas, dzīvību zaudēja 47 cilvēki.

"Stūrmaņa asinīs konstatēts 0,81% etilspirta, kas, cilvēkam dzīvam esot, atbilstu vieglai alkohola reibuma pakāpei. Laiku, kad alkohols lietots - pirms medicīniskās pārbaudes vai pēc tās -, no iesniegtajiem medicīniskajiem materiāliem nav iespējams konstatēt," teikts komitejas ziņojumā.

Lidsabiedrības "RusAir" "Tu-134" modeļa lidmašīna sliktos laika apstākļos naktī no 20. un 21.jūniju centās nolaisties reisa galamērķī - Petrozavodskas lidostā. Tā lidlauku tomēr nesasniedza, bet nogāzās uz šosejas un aizdegās.

50 gadus vecais pieredzējušais stūrmanis bijis "pārmērīgi aktīvs" un vairākas reizes teicis pirmajam pilotam, lai pasteidzas ar nosēšanos, liecina lidmašīnas datu ieraksti. Kādā brīdī viņš teicis pilotam: "Saša, griezies ātrāk, nu taču!"

Stūrmaņa uzvedība bijis veicinošs faktors avārijas izraisīšanā, teikts komitejas ziņojumā, kur arī norādīts, ka galvenais iemesls bijis aplamais lēmums nepārtraukt nosēšanās manevru, lidmašīnai nolaižoties biezā miglā, kad lidlauks nav bijis redzams.

Avārijas izraisīšanā vainojams "apkalpes disciplīnas trūkums un pārliekā pašpārliecinātība", norāda ziņojuma autori.

44 cilvēki bojā gāja uz vietas, bet trīs vēlāk mira slimnīcā. Pieci cilvēki, viņu vidū arī stjuarte, avārijā izdzīvoja, kaut arī ir guvuši smagus savainojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits