Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Karzai: Talibi paildzina NATO spēku klātbūtni Afganistānā

Afganistānas prezidents Hamīds Karzai otrdien nosodīja islāma kustības Taliban kaujinieku uzbrukumus galvaspilsētā Kabulā un trīs rietumu provincēs, norādot, ka šādā veidā izdosies tikai pagarināt ārvalstu karaspēka klātbūtni kara plosītajā zemē.

«Jūs neizdarījāt neko islāma labā, jūs nedarbojāties Afganistānas neatkarības labā, un jūs neko nedarījāt tās ļaužu, brīvības un attīstības labā. Jūsu darbošanās vienīgi paildzinās ārvalstu spēku klātbūtni,» H. Karzajī teikto citēja ziņu aģentūra Reuters.

Viņš uzsvēra, ka talibu uzbrukums nepalīdz sasniegt mērķi, proti, nesekmē, ka NATO vadītie ārvalstu karavīri pamet valsti. Tomēr, ņemot vērā, ka Afganistāna un rietumvalstis cer, ka līdz 2014. gadā plānotajai karaspēka izvešanai izdosies panākt mieru, H. Karzajī solīja, ka nepārtrauks talibus saukt par «brāļiem».

«Afganistānas medijos daļa mani kritizē par to, ka es talibus saucu par brāļiem, taču es to nepārtraukšu,» sacīja prezidents, izsaucot entuziastiskus aplausus.

Tikmēr Austrālija paziņoja, ka cer savus karavīru izvest no Afganistānas agrāk, nekā plānots, - 2013. gadā. Premjere Džūlija Gilārda ar detalizētāku kareivju izvešanas plānu iepazīstinās nākammēnes gaidāmajā NATO samitā Čikāgā, ziņoja BBC. Līdz šim Austrālija plānoja kareivjus pilnībā atsaukt 2014. gadā, kad kontrole pāries vietējo afgāņu spēku rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits